Algemeen

Ron van Oijen en Jeroen Keijzers nieuwe commissarissen bij N.E.C.

Ron van Oijen en Jeroen Keijzers nieuwe commissarissen bij N.E.C.
Ron van Oijen (bestuursvoorzitter VIVAT) is toegetreden tot de Raad van Commissarissen van N.E.C. en zal hierbinnen de rol van voorzitter gaan bekleden. Van Oijen volgt hiermee Ton van Gaalen op die in mei van dit jaar aftrad. Deze rol werd op interim basis vervuld door commissaris Leonard Ariëns, die terugtreedt en zijn rol met betrekking tot de portefeuille Supporterszaken weer zal gaan vervullen.

Van Oijen is een geboren en getogen Nijmegenaar en al zijn gehele leven fervent voetballiefhebber. In zijn jongere jaren begon hij zelf met voetballen bij RKSV Brakkenstein en na verschillende andere Nijmeegse clubs sloot hij zijn carrière uiteindelijk af bij Quick 1888.

Ervaring

Van Oijen heeft uitgebreide ervaring als bestuursvoorzitter opgedaan in Europa en Azië. Hij startte zijn carrière bij ING in Nederland en werkte daarna jarenlang als CEO voor ING in onder meer Praag, Seoul en Hong Kong. Vervolgens werd hij benoemd tot CEO bij AIA, de grootste verzekeraar van Thailand. In 2016 keerde Van Oijen terug naar Nederland, waar hij tot bestuursvoorzitter van de Nederlandse verzekeraar VIVAT werd benoemd. Onder VIVAT vallen onder andere de bekende merken Zwitserleven, Reaal en fonds- en vermogensbeheerder ACTIAM.

Naast Van Oijen is ook Jeroen Keijzers toegetreden tot Raad van Commissarissen van N.E.C., waarbinnen hij verantwoordelijk wordt voor de portefeuille financiën. Keijzers is sinds oktober 2015 werkzaam als financieel directeur van de Swanenberg IJzer Groep uit Schaijk. Swanenberg IJzer Groep is wereldwijd specialist en toeleverancier in ijzer- en staalproducten. Voorheen werkte Keijzers ruim 15 jaar bij Deloitte in diverse functies.

Raad van Commissarissen compleet

Met de benoeming van Van Oijen en Keijzers beschikt N.E.C. over een zeskoppige Raad van Commissarissen. De overige vier leden zijn Leonard Ariëns, Ton Hendriks, Sjang Emons en Leen Looyen.

Pieter Tra, voorzitter van het STAK van N.E.C., is blij dat de raad nu weer volledig is. "Ik denk dat we zorgvuldig om gegaan zijn met de invulling van de opengevallen plaatsen in de Raad van Commissarissen. Leonard Ariëns heeft de club deze zomer, als interim-voorzitter en met zijn twee collega-commissarissen, door een moeilijke fase geleid. Nu is de raad weer volledig en dat is goed voor onze club. De dynamiek en emotionele kant die een voetbalbedrijf kent in combinatie met de noodzakelijke zakelijke ratio vraagt van kandidaten veel inzet, kennis en competenties van zowel de cultuur als de zakelijke kant van een voetbalbedrijf. Vandaar dat we in onze selectie zeer kritisch zijn geweest. Met de huidige bezetting in onze raad is er een uitstekend evenwicht tussen deze componenten ontstaan waardoor we met een zeer kwalitatieve en breed vertegenwoordigde raad vanuit alle disciplines de toekomst in kunnen gaan."
Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 25 oktober 2019 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
MVV Maastricht

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 NAC Breda 23
4 Jong Ajax 20
5 Excelsior 20
6 Jong Utrecht 18
7 Go Ahead 17
8 NEC 16
9 Almere City 16
10 FC Eindhoven 15
11 Telstar 14
12 Roda JC 13