Algemeen

SC Cambuur - N.E.C. in de media

Het leek er vrijdagavond op dat N.E.C. in extremis drie punten meenam uit Leeuwarden, echter stonden doelman Mous en de paal een late beslissende treffer in de weg. Door de katachtige redding op de kopbal van Jonathan Okita kwamen beide ploegen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. In het kletsnatte en winderige Friesland kwam de thuisploeg op voorsprong via Matthew Steenvoorden, waarna Josef Kvida de stand na rust gelijktrok. Dit schreven de media over het duel.

Omroep Gelderland

Jonathan Okita beseft dat hij de matchwinner had kunnen zijn in Leeuwarden: ‘'Het is heel jammer voor ons. We hadden de drie punten kunnen pakken. Het was een hele lastige wedstrijd met veel regen, maar vooral een hele harde wind. Natuurlijk stel je jezelf daar vooraf op in, maar dat maakt het niet makkelijker op het moment dat je dan op het veld staat. Het is jammer en soms lastig, want we willen zo graag de drie punten meenemen naar Nijmegen. We blijven hard werken, maar het is momenteel even niet anders.''

RN7

‘'Ik werd positief ontvangen voorafgaand aan de wedstrijd. Ik heb hier natuurlijk ook wel een mooie tijd gehad'', antwoord Mart Dijkstra gevraagd naar zijn ontvangst bij zijn oud-werkgever SC Cambuur. ‘'Maar nu zit ik nog even met de wedstrijd in mijn hoofd. We balen op dit moment dat de drie punten niet in onze tas zitten. We creëren de eerste helft weinig kansen, maar krijgen ook nagenoeg niets tegen. Dan krijg je een doelpunt tegen uit de corner en dan weet je dat je er weer achteraan moet. In de tweede helft trekken we het veel meer onze kant op en maken we gelijk. Helaas kregen we het niet voor elkaar om nog een extra goaltje te prikken. We hadden het kunnen uitspelen, maar het mocht niet zo zijn. We gaan nu deze wedstrijden analyseren en dan verder bouwen. Ik heb vertrouwen in de komende weken.''

FOX Sports

Ook trainer Jack de Gier baalde dat zijn ploeg in de slotfase niet meer tot scoren kwam: ‘'Als je kijkt naar het aantal kansen was het ongeveer fifty-fifty, maar de beste kansen kregen wij op het einde van de wedstrijd. Vanwege de slechte weersomstandigheden was het moeilijk om tot echt goed voetbal te komen. Zo’n storm heeft zijn charme, maar makkelijker wordt het niet. In de eerste helft waren we soms slordig, waardoor we nog een aantal domme kansen weggeven. Onze beste periode was het eerste kwartier na rust. Daarin maken we ook het doelpunt en zijn we SC Cambuur de baas. We hadden er daar zelfs nog een bij kunnen maken. We krijgen steeds meer vertrouwen, maar drie punten is het beste medicijn. Volgende week spelen we tegen Go Ahead Eagles en dan moeten weer gaan knallen.''