Algemeen

Sparta Rotterdam - N.E.C. in de media

N.E.C. heeft vrijdagavond met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij Sparta Rotterdam. De Nijmeegse formatie van trainer Rogier Meijer kwam nog wel op een 0-1 voorsprong door een treffer van Jonathan Okita, maar nog voor de rust trokken de gastheren de stand in de persoon van Sven Mijnans gelijk.

Algemeen Dagblad

De wedstrijd Sparta – N.E.C. was een wedstrijd met spaarzame kansen. In de tweede helft was er slechts één, enigszins serieuze mogelijkheid te noteren. Lennart Thy, van Sparta, schoot op de vuisten van doelman Mattijs Branderhorst. De tweede helft tekende het beeld van de wedstrijd, namelijk weinig kansen en gebeurtenissen.

In de eerste helft begon Sparta nog dwingend aan de wedstrijd. Dit leidde echter tot geen gevaarlijke kansen, waarna N.E.C. na een klein half uur de leiding nam. Jonathan Okita plaatste de bal in de verre hoek en verschalkte hiermee doelman Maduka Okoye van de Rotterdammers. N.E.C. domineerde na die goal het spel, met als aanspeelpunt de balvaste Lasse Schöne.

Het lukte de ploeg van Henk Fraser toch nog om op gelijke hoogte te komen in de eerste helft. Nieuwkomer Mohammed Osman haalde verwoestend uit op de lat, kort daarna kon talent Sven Mijnans de bal intikken. Hij was alert toen doelman Mattijs Branderhorst een inzet van Lennart Thy niet klemvast pakte. Beide ploegen kregen wat ze verdienen, namelijk één punt. De einstand was 1-1.

Omroep Gelderland

N.E.C.-speler Jonathan Okita scoorde een belangrijk doelpunt in de wedstrijd tegen Sparta. Uiteindelijk werd het 1-1 op Het Kasteel in Rotterdam.

De aanvaller genoot van zijn treffer. “Het was een heel belangrijk doelpunt, na ongeveer dertig minuten. Echt een prima moment om te scoren. Alleen jammer dat we vlak voor rust de 1-1 binnenkregen. We hebben daarna nog geknokt voor de zege, maar het lukte niet.”

Het is het eerste seizoen voor Okita in de Eredivisie. “Ik voel me thuis in deze competitie. Ik heb plezier en de ploeg doet het goed. We staan derde en er zat echt nog meer in, want we hebben de laatste twee duels misschien wel vier punten laten liggen.”

ESPN

Sparta en N.E.C. hielden elkaar in evenwicht op Het Kasteel. De ploeg uit Nijmegen begon rustig aan de wedstrijd en kwam ook op voorsprong. Vlak voor rust maakte Sparta echter de gelijkmaker: 1-1. Dat was ook daarna de einstand in Rotterdam.

N.E.C. opende de score in de twintigste minuut. Na een fraaie pass van Jordy Bruijn tikte Jonathan Okita rustig de bal tegen de touwen. Voor Okita is het zijn tweede doelpunt van het seizoen. Sparta kon echter vlak voor rust nog orde op zaken stellen. In de rebound op het schot van Lennart Thy wist Sven Mijnans de bal eenvoudig binnen te schieten: 1-1. Voor de goal wist Mohammed Osman met een harde pegel van afstand nog de lat te raken.

In de tweede helft wisten beide ploegen niet meer te scoren en werden er ook nauwelijks kansen gecreëerd. Hierdoor eindige de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. N.E.C. heeft nu 8 punten uit 5 wedstrijden en stijgt daardoor voorlopig op de ranglijst.