Jong N.E.C. Wedstrijdverslag

Sterke tweede helft brengt Jong N.E.C. zege

Jong N.E.C. heeft ook de wedstrijd tegen Jong SC Cambuur winnend afgesloten. In de rust leidden de gasten uit Leeuwarden nog met 2-1 nadat ze de openingstreffer van Joey Sleegers ongedaan maakten, maar in de tweede helft stelden Lowie van Zundert en Kevin Jansen (foto) orde op zaken.

De gasten uit Friesland begonnen furieus aan de wedstrijd en creëerden een aantal goede kansen, maar het waren de Nijmegenaren die de voorsprong namen. Na een blunder in de verdediging van Cambuur had Joey Sleegers vrije doortocht, waarna hij de keeper in tweede instantie klopte en de 1-0 aantekende. Vanaf de aftrap was het echter ook weer gelijk, want de Leeuwarders konden vrij combineren en zetten hun spits alleen voor doelman Van Duin. Die faalde niet, omspeelde de keeper en scoorde de gelijkmaker.

Twee minuten later kwamen de gasten zelfs op voorsprong. Nigel Robertha van Cambuur mocht ongehinderd door de Nijmeegse defensie heen wandelen en een ploeggenoot een niet te missen kans bieden: 1-2. In het restant van de eerste helft zette Jong N.E.C. daar weinig tegenover, buiten een aantal afstandsschoten gerekend. Jari Schuurman, Segun Owobowale en Lowie van Zundert hadden het vizier echter niet op scherp staan, waardoor de Friezen met een voorsprong de rust in gingen.

Na de pauze was het duidelijk dat trainer Ron de Groot in de rust gezegd had dat er het één en ander verbeterd moest worden aan het Nijmeegse spel, want Jong N.E.C. zette de druk er vol op. Dat resulteerde na een uur spelen in de gelijkmaker, toen Janio Bikel in de zestienmeter gevloerd werd en Lowie van Zundert een strafschop mocht nemen. De jonge spits verzaakte niet en nam de 2-2 voor zijn rekening, waarna de Nijmegenaren alles op alles zetten om de winnende treffer te produceren.

Tot twee keer toe creëerde Bart Spierings een enorme mogelijkheid op de derde Nijmeegse treffer, toen hij over rechts doorkwam en een loepzuivere voorzet afleverde. Van Zundert en Schuurman schatten het werk van Spierings echter niet op waarde en misten de opgelegde mogelijkheden. Een kwartier voor tijd was het toch raak. Na een scrimmage moest de Friese doelman de bal lossen, waarna Kevin Jansen kon profiteren en de bal in de verre hoek schoof: 3-2. In het restant van de wedstrijd probeerden de gasten de gelijkmaker nog te forceren, maar daar kwamen ze geen moment meer in de buurt. Volgende week dinsdag speelt Jong N.E.C. zijn volgende wedstrijd. Dan is Jong Willem II in het bekertoernooi de tegenstander.

Opstelling Jong N.E.C.: Van Duin; Spierings, Aktas, Alberto, Wouters; Jansen, Bikel, Schuurman; Sleegers, Van Zundert, Owobowale.