Interview

Ted van de Pavert: “We moesten deze hoe dan ook winnen”

Ted van de Pavert: “We moesten deze hoe dan ook winnen”
N.E.C. won vanavond in de eigen Goffert met 2-0 van Jong PSV. De Nijmeegse defensie, onder leiding van Ted van de Pavert, hield dus de nul. Volgens Van de Pavert was daarmee zijn belangrijkste taak volbracht.

“We hebben voor de wedstrijd al gezegd dat we deze wedstrijd hoe dan ook moesten winnen”, legde de verdediger uit. “Het is erg lekker dat we ook de nul kunnen houden, want daardoor krijg je weer meer vertrouwen en kunnen we gaan bouwen aan een mooie serie. We zitten in een moeilijke fase, dus deze overwinning komt als geroepen.”

Toch ging het ook vanavond niet van een leien dakje voor de Nijmegenaren. Van de Pavert zag dat de behendige aanvallers van Jong PSV moeilijk te controleren waren. “Ze zakten vaak naar het middenveld en daardoor kregen ze de ruimte om hun creativiteit en techniek aan te spreken. Ook wisselden de aanvallers vaak van positie. Dat is lastig voor ons als verdediging, want je wil natuurlijk graag druk op de bal kunnen zetten en ze niet laten voetballen. Als dat niet lukt is het zaak om geconcentreerd te blijven. Dat deden we erg goed en dat stemt me tevreden.”

In de tweede helft kreeg N.E.C. meer grip op de wedstrijd, zag ook Van de Pavert. “We stonden wat minder onder druk en daardoor kwamen we er wat vaker uit. Het enige jammere was dat het zo lang duurde voordat we de tweede goal maakten, maar ondanks dat hielden we de zaakjes achterin goed op orde. Dat geeft natuurlijk wel vertrouwen en als de 2-0 valt weet je dat het gespeeld is.”

In de strijd om het kampioenschap in de Jupiler League kon N.E.C. een driepunter heel goed gebruiken. De Nijmegenaren nemen de koppositie in ieder geval voor een dag over van Jong Ajax en zetten Fortuna Sittard op een grotere afstand. Van de Pavert besefte dat de zege op Jong PSV enorm waardevol kan zijn. “Hopelijk kunnen we door deze overwinning nu doorpakken. We hebben vertrouwen opgedaan en gaan proberen om dit door te zetten.”

Het doel is volgens de verdediger voor iedereen duidelijk. “Een club als N.E.C. moet in de Jupiler League gewoon kampioen worden. Dat wisten we voor het seizoen al en daar gaan we nog steeds voor. Als je ook je mindere wedstrijden kunt winnen ben je een heel eind.”
KNVB Beker Dinsdag 25 september 2018 Van Donge & De Roo Stadion
Excelsior
20:45
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 Go Ahead 15
2 SC Cambuur 14
3 NEC 14
4 Almere City 13
5 FC Twente 13
6 Sparta R'dam 13
7 TOP Oss 11
8 Jong Ajax 10
9 Roda JC 10
10 MVV Maastr. 10