Maatschappelijk

Trainersassistenten N.E.C. en Driestroom ontvangen certificaat

Trainersassistenten N.E.C. en Driestroom ontvangen certificaat

N.E.C. en Driestroom hebben na twee succesvolle eerdere jaren wederom de handen ineen geslagen om mensen met een ondersteuningsvraag op te leiden tot trainersassistent. Het doel van deze samenwerking is om de deelnemers naar een sociaal hoger plan te tillen, zodat zij, indien gewenst, in hun vrije tijd de rol van trainersassistent kunnen gaan vervullen bij amateurclubs.

De twee deelnemers, Jan en Orland, die ondersteuning krijgen van Driestroom, hebben de cursus succesvol afgerond en op woensdag 29 mei 2019 hun welverdiende trainersassistent-certificaat in ontvangst genomen.

Gedurende de cursus hebben de deelnemers vier modules doorlopen; het ontwerpen van een training, het uitzetten van een training, instructie geven aan de spelers en het begeleiden van oefeningen. De trainersassistenten mochten hun trainingen in de praktijk brengen bij het team van de N.E.C. Oldstars, onder leiding van trainer van de N.E.C. Voetbalacademie Dennis Arts.

Op woensdag 29 mei was dan eindelijk het moment daar waar de deelnemers zo lang naar uitgekeken hadden. In de officiële persruimte van N.E.C. werden zij persoonlijk toegesproken door de trainer Dennis Arts. Hij benoemde onder meer het doorzettingsvermogen en de mentaliteit van de deelnemers. “Jullie hebben er keihard voor gewerkt en dit certificaat meer dan verdiend,” aldus Arts.

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 20 september 2019 Riwal Hoogwerkers Stadion
FC Dordrecht
20:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
5 FC Eindhoven 11
6 Jong Ajax 10
7 Jong Utrecht 10
8 Telstar 10
9 Go Ahead 10
10 NEC 9
11 FC Volendam 8
12 Almere City 8
13 MVV Maastr. 7
14 Jong AZ 5