Algemeen Maatschappelijk

Trainersassistenten N.E.C. en Driestroom ontvangen certificaat

Trainersassistenten N.E.C. en Driestroom ontvangen certificaat

N.E.C. en Driestroom hebben enkele maanden geleden de handen ineen geslagen om mensen met een ondersteuningsvraag op te leiden tot trainersassistent. Het doel van deze samenwerking is om mensen met een ondersteuningsvraag naar een sociaal hoger plan te tillen, zodat zij, indien gewenst, in hun vrije tijd de rol van trainersassistent kunnen gaan vervullen bij amateurclubs.

De vijf deelnemers, die ondersteuning krijgen van Driestroom, hebben de cursus succesvol afgerond en op woensdag 13 juni 2018 hun welverdiende trainersassistent-certificaat in ontvangst genomen. De certificaten werden uitgereikt door Wilco van Schaik, algemeen directeur van N.E.C.

Gedurende de cursus hebben de deelnemers vier modules doorlopen; het ontwerpen van een training, het uitzetten van een training, instructie geven aan de spelers en het begeleiden van oefeningen. De trainersassistenten mochten hun trainingen in de praktijk brengen bij het team van de N.E.C. Oldstars, onder leiding van trainer Dennis Arts.

Op woensdag 13 juni was dan eindelijk het moment daar waar de deelnemers zo lang naar uitgekeken hadden. In de officiële persruimte van N.E.C. werden zij persoonlijk toegesproken door algemeen directeur N.E.C. Wilco van Schaik. Hij benoemde onder meer het doorzettingsvermogen en de mentaliteit van de deelnemers. “Jullie hebben er keihard voor gewerkt en dit certificaat meer dan verdiend,” aldus Van Schaik.

Na deze woorden ontvingen de deelnemers stuk voor stuk hun certificaat en poseerden voor de fotograaf. De deelnemers straalden en zijn allemaal ontzettend trots op hun behaalde certificaat. Kortom, een succesvolle samenwerking met een prachtig resultaat voor de deelnemers, N.E.C. en Driestroom!

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36