Beloften Wedstrijdverslag

Van Zundert schiet Jong N.E.C. langs Jong RKC Waalwijk

Van Zundert schiet Jong N.E.C. langs Jong RKC Waalwijk
Jong N.E.C. heeft de inhaalwedstrijd op bezoek bij Jong RKC Waalwijk met 2-1 gewonnen. Lowie van Zundert was belangrijk voor de ploeg van Ron de Groot door zowel de 1-0 als de 2-0 voor zijn rekening te nemen. Samed Oztoprak kreeg vlak na de openingstreffer de rode kaart, maar dat deerde de Nijmegenaren niet.

Na tien minuten kreeg Oztoprak wegens het neerhalen van een doorgebroken speler een rode kaart. De Groot vond dat zijn team het in ondertal goed aanpakte. “We stonden defensief goed en we gaven daardoor ook weinig kansen weg. Ook speelden we op de counter en lukte het ons een paar keer om er aardig uit te komen. Door de goede organisatie hielden we de nul en konden we in de tweede helft zelfs nog een keer scoren.”

Na de tweede treffer van Van Zundert werd ook een Waalwijker met rood van het veld gestuurd. Ondanks die tegenslag scoorden de Brabanders met nog een kwartier te gaan de aansluitingstreffer, maar verder kwam het niet. Volgens De Groot kwam de zege niet meer in gevaar. “Wij hebben nog een aantal mogelijkheden op een derde en vierde treffer gekregen, dus ik was niet bang dat we de overwinning nog zouden weggeven.”

Jong N.E.C. doet het prima in poule A van de reservecompetitie. De Nijmeegse beloften staan met 13 punten uit zes wedstrijden bovenaan, maar ze hebben wel een wedstrijd meer gespeeld dan naaste achtervolger Jong ADO Den Haag. De trainer is tevreden met de ontwikkeling van zijn spelers. “We spelen bij vlagen aardig voetbal en dat is erg leuk om te zien. Het doel is om zo veel mogelijk spelers zich te laten ontwikkelen naar het niveau van het eerste elftal. Dat gaat erg goed.”

Opstelling Jong N.E.C.: Paes; Spierings, Aktas, Franssen, Wouters; Korporaal, Smulder, Oztoprak; Owobowale (80. Oratmangoen), Van Zundert, Haouat.

Jong N.E.C.
Oefenduel Donderdag 19 juli 2018 Sportcomplex de Streepjesberg
Helders Elftal
20:00
N.E.C.

Stand Jupiler League