Maatschappelijk

Vijfde editie Special Day @ N.E.C. zeer geslaagd

Vijfde editie Special Day @ N.E.C. zeer geslaagd

Op donderdag 7 juni organiseerden N.E.C., Special Heroes Nederland, Uniek Sporten, Gemeente Nijmegen en HAN Sportkunde voor de vijfde maal de Special Day @ N.E.C., een sportdag voor leerlingen uit de eerste of tweede klas van het speciaal onderwijs. Het doel van de Special Day is om de leerlingen met diverse sporten en sportverenigingen in aanraking te laten komen en hen op die manier te motiveren om structureel aan het sporten te gaan. Bij deze vijfde editie van de Special Day waren ongeveer honderd leerlingen aanwezig, afkomstig van de scholen Kentalis De Marwindt, Kristallis Scholengroep H400, Kristallis Scholengroep Park Neerbosch en Talita Koemi.

Op een zonovergoten sportcomplex De Eendracht werd de dag om 12.00 uur afgetrapt door Jochem van Gelder, die de verschillende scholen van harte welkom heette en na een korte introductie het startsein gaf voor de gezamenlijke warming-up. Al dansend en springend draaiden de leerlingen warm voor het sportieve programma dat om 12.30 uur aanving, waarbij allerlei sporten in clinic- en toernooivorm aan bod kwamen. Zo konden de leerlingen zich vooraf inschrijven voor clinics van badminton, voetbal, basketbal, freerunning, atletiek, dansen en hockey en bestonden de toernooivormen uit voetbal, basketbal en hockey. Elke ronde waarin de leerlingen een sport beoefenden duurde een kwartiertje en stond onder begeleiding van HAN Sport- en Bewegingseducatiestudenten.

De sportieve activiteiten duurden tot 14.00 uur, waarna Jochem van Gelder de prijsuitreiking aankondigde. Elke deelnemer overhandigde hij persoonlijk een medaille en ter herinnering aan de Special Day @ N.E.C. editie van 2018 kreeg elke school een beker uitgereikt. Luc te Riele, de coördinator van N.E.C. Maatschappelijk, keek tevreden toe terwijl de leerlingen zich bij Jochem van Gelder meldden voor hun medaille. “Het was een mooie, geslaagde dag met veel glimlachende kinderen”, vertelt hij. “Door de kinderen uit het speciaal onderwijs tijdens zo’n middag kennis te laten maken met verschillende sporten en verenigingen, willen we ze net dat duwtje kunnen geven om een sportkeuze te maken en lid te worden van een sportvereniging. Dat is vandaag weer gelukt.”

KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36