Voetbal Academie

Voetbalacademie N.E.C./FC Oss verwelkomt vier nieuwe trainers

Voetbalacademie N.E.C./FC Oss verwelkomt vier nieuwe trainers
De voetbalacademie N.E.C./FC Oss heeft vier nieuwe namen, waaronder drie oud-N.E.C.’ers, toegevoegd aan de technische staf voor volgend seizoen. Verschillende elftallen krijgen hierdoor nieuwe gezichten voor de groep.

“We zijn blij dat we Rutger, Aaron, Bas en Jeffrey aan onze trainersstaf voor volgend jaar hebben kunnen toevoegen”, aldus Iddo Roscher. “Hoewel het geen hard selectiecriterium was, is het een voordeel dat de trainers al eerder deel uit hebben gemaakt van de academie en daardoor precies weten hoe er hier gewerkt wordt en wat er van de spelers gevraagd dient te worden. Niet alleen zullen we samen gaan werken aan de ontwikkeling van de elftallen die zij zullen gaan trainen, ook zullen we ons richten op de ontwikkeling van hen als trainers. We kijken uit naar een prettige en succesvolle samenwerking.”

Hieronder worden de nieuwe trainers kort voorgesteld

De nieuwe hoofdtrainer van N.E.C. / FC Oss O10 is volgend seizoen oud-N.E.C.’er Rutger Worm. De 32-jarige Worm doorliep zelf een deel van de jeugdopleiding van de Nijmegenaren en speelde in het eerste elftal. Al tijdens zijn actieve voetbalcarrière was Worm bezig met het trainersvak, onder andere bij de jeugd van Quick 1888.

De staf van N.E.C. / FC Oss O12 wordt volgend seizoen versterkt door assistent-trainer Aaron Rubens. Ook Rubens is geen onbekende in het Gelderse voetbal. Hij speelde voor De Treffers en Achilles’29, totdat een blessure een einde maakte aan zijn carrière. Rubens pakte het trainersvak na zijn blessure op bij Achilles’29 en maakt nu de stap naar de voetbalacademie.

Oud-speler Jeffrey Leiwakabessy is momenteel al actief als assistent-trainer bij Jong N.E.C., maar vanaf volgend seizoen is hij verantwoordelijk voor N.E.C./FC Oss 015-1. Leiwakabessy liep eerder al stage bij de jeugdopleiding en begeleid dit seizoen twee toptalenten, in het kader van top jeugdtraining.

N.E.C. / FC Oss O17-2 staat komend jaar onder leiding van de 26-jarige Bas Disveld. Disveld heeft een verleden bij de voetbalacademie, waar hij diverse seizoenen als speler deel van uitmaakte. De laatste jaren was Disveld als jeugdtrainer actief bij SC Bemmel.
Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 21 september 2018 Lavans Stadion
Helmond Sport
20:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 13
2 Go Ahead 12
3 Sparta R'dam 12
4 NEC 11
5 Jong Ajax 10
6 Almere City 10
7 FC Twente 10
8 TOP Oss 10
9 Roda JC 9
10 FC Den Bosch 7