Voorbeschouwing

Voorbeschouwing: Almere City FC - N.E.C.

Voorbeschouwing: Almere City FC - N.E.C.

We hebben er door een interlandbreak even op moeten wachten, maar vanavond kan N.E.C. zich eindelijk proberen te revancheren voor de 2-1 nederlaag die twee weken terug werd geleden tegen TOP Oss. De nederlaag was even pijnlijk (N.E.C. speelde met een 1-0 voorsprong lange tijd tegen tien man) als onverwacht (de voorgaande vijf wedstrijden waren gewonnen) en zorgde ervoor dat op de ranglijst een pas op de plaats werd gemaakt. Vanavond mag tegen Almere City, een directe concurrent, worden geprobeerd het goede gevoel weer te pakken te krijgen.

Verschillende ploegen uit de bovenste helft van de ranglijst verspeelden afgelopen week punten. Zo verloor Almere City van MVV, ging De Graafschap met 3-1 over de knie bij NAC en verloor koploper Cambuur met dezelfde cijfers van Roda JC. Go Ahead Eagles, dat één plaats hoger staat dan N.E.C., speelde met 3-3 gelijk tegen hekkensluiter FC Den Bosch. Het toont nog maar eens aan dat zekerheidjes in de Keuken Kampioen Divisie eigenlijk niet bestaan en dat er ook op de ranglijst nog van alles mogelijk is.

Almere City maakte in de eerste seizoenshelft lange tijd samen met SC Cambuur de dienst uit in de Keuken Kampioen Divisie. Onder leiding van Ole Tobiasen was de ploeg nauwelijks te verslaan en hadden de Flevolanders de tweede plaats stevig in handen. Na de winterstop kwam echter een stevige terugslag en werd de ploeg op de ranglijst gepasseerd door NAC en De Graafschap. Almere City staat nu vierde, met zes punten meer dan N.E.C. Door de tegenvallende resultaten werd trainer Ole Tobiasen ontslagen. Zijn plek werd ingenomen door zijn assistent Jeroen Rijsdijk. Onder zijn hoede werden drie wedstrijden op rij gewonnen. Daarna volgde de eerder genoemde nederlaag tegen MVV.

Bij Almere City vinden we onder andere Ryan Koolwijk in de gelederen. De middenvelder is belangrijk voor de Flevolanders, maar moest door een coronabesmetting de laatste wedstrijden aan zich voorbij laten gaan. Zijn plek werd ingenomen door Jorrit Smeets, die afgelopen winter overkwam van Fortuna Sittard. Voorin is het vooral oppassen geblazen voor de kracht en doeltreffendheid (17 treffers) van spits Thomas Verheydt.

Bij N.E.C. worden geen verrassingen in de opstelling verwacht. Rens van Eijden ontbreekt nog even met een enkelblessure, maar verder kan Rogier Meijer putten uit een nagenoeg complete selectie. Als de voortekenen niet bedriegen staan dezelfde elf namen aan de aftrap als in de laatste wedstrijd het geval was. Dat betekent dat ook Rangelo Jango (fit teruggekomen na een interlandperiode met Curaçao) weer voorin geposteerd wordt.

De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij, die om 20.00 uur zal fluiten voor de aftrap. De wedstrijd is in zijn geheel te zien op ESPN 3.

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 23 april 2021 De Toekomst
Jong Ajax
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 82
2 Graafschap 73
3 NAC Breda 67
4 Almere 67
5 Go Ahead 65
6 NEC 60
7 FC Volendam 56
8 Roda JC 54
9 Excelsior 42
10 TOP Oss 42