Algemeen

Voorbeschouwing Excelsior - N.E.C.

Voorbeschouwing Excelsior - N.E.C.
Na de 2-0 zege op hekkensluiter De Graafschap moet N.E.C. het dinsdagavond opnemen tegen Excelsior. Vanwege de bekerfinale, die PSV wist te winnen van Heracles, hebben beide clubs het Paasweekeinde vrij gehad, al heeft men bij N.E.C. wel gewoon getraind. Bij winst kan N.E.C. de 8ste plaats verstevigen en blijft Excelsior in degradatienood. Trainer Alex Pastoor en Ryan Koolwijk keren terug in het stadion waar zij vorig seizoen nog werkzaam waren.

De afgelopen wedstrijden
N.E.C. is bezig aan een goede serie wedstrijden. Op 19 februari werd er voor het laatst verloren (tegen Ajax 4-1). Daarna werd er, met goed voetbal, gewonnen van FC Groningen, FC Twente, VVV en De Graafschap en werd tegen FC Utrecht en NAC de punten gedeeld. Door deze uitslagen is N.E.C. nu achtste en heeft het virtueel een plek voor play-offs Europees voetbal.
Excelsior is met maar één ding bezig: niet laatste worden. Tot nu toe gaat dat goed. In de laatste zeven wedstrijden werden vier punten behaald. Daarvan werd er gewonnen van Roda JC en werd er gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag. Dat is niet veel, maar voor Excelsior zijn het belangrijke punten. De Kralingers staan zeventiende, twee punten boven De Graafschap. Bovendien probeert Excelsior verzorgt voetbal te spelen, wat hen de komende weken ongetwijfeld nog punten gaat opleveren.

Blessures en schorsingen
De ploeg van Alex Pastoor is bijna compleet. Alleen John Goossens moet de rest van het seizoen toekijken met een blessure. Ook Stef Nijland ontbreekt de komende weken wegens een blessure. Verder staan Ryan Koolwijk, Rens van Eijden en Nick van der Velden 'op scherp'. Zij zijn één gele kaart verwijderd van een schorsing. Voor trainer Alex Pastoor lijken er geen redenen te zijn om de opstelling van de laatste weken aan te passen.
Excelsior kent wel een aantal spelers die niet mee kunnen doen. Erwin Nuytinck, De Vries, Van Steensel, Schenkeveld en Vincken zijn allemaal geblesseerd. Schorsingen zijn ook bij Excelsior niet aan de orde.

De wedstrijd van toen
Voor N.E.C. zijn wedstrijden op het kunstgras van Excelsior nooit makkelijk. Het vorige seizoen werd er in een spectaculaire wedstrijd met 4-2 verloren. Toen waren voor de Nijmegenaren Vleminckx en Sibum trefzeker. In 2008 was het ook Excelsior dat als winnaar van het veld stapte. Toen werd het 2-0 door treffers van Voskamp en Den Ouden. In dat seizoen werd er wel Europees voetbal behaald.

Kijkend naar de ranglijst mag de wedstrijd tegen Excelsior geen problemen opleveren. Toch hebben veel ploegen het lastig op het kunstgras van Woudestein. Wanneer N.E.C. het spel weet te spelen van de laatste weken en er geen sprake is van onderschatting moet men tot een goed resultaat weten te komen!

Door: Victor van den Bergh

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 26 april 2019 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
FC Twente

Stand Keuken Kampioen Divisie
4 Jong PSV 60
5 Almere City 59
6 Den Bosch 57
7 TOP Oss 56
8 SC Cambuur 54
9 NEC 54
10 RKC Waalwijk 53
11 MVV Maastr. 53
12 Jong Ajax 52
13 Roda JC 52