Algemeen

Voorbeschouwing N.E.C. - Roda JC (+ wedstrijdselectie)

Voorbeschouwing N.E.C. - Roda JC (+ wedstrijdselectie)
Zondagmiddag ontvangt N.E.C. in haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen Roda JC Kerkrade. De Limburgers hebben een uitstekend seizoen gedraaid en zijn allang zeker van de play-offs. Voor N.E.C. staat de deur naar diezelfde play-offs nog op een klein kiertje en dat is al een prestatie op zich te noemen.

Roda JC heeft zich in twee jaar tijd van degradatiekandidaat tot stabiele subtopper ontwikkeld. In 2009 speelden de Kerkradenaren zich op de laatste wedstrijddag nog op miraculeuze wijze veilig door een 2-3 overwinning op Feyenoord in de Kuip. Nu staat de ploeg op een vijfde plaats en is het één van de revelaties van het seizoen. Roda JC is zelfs nog in de race voor plaats vier, die recht geeft op Europees voetbal.

Ook N.E.C. heeft zich goed ontwikkeld dit seizoen. Ter vergelijking, vorig jaar eindigden de Nijmegenaren op 33 punten en werd er 35 keer gescoord. Met nog twee wedstrijden te gaan zijn er nu al 39 punten behaald en ook het aantal doelpunten valt dit jaar een stuk hoger uit. Maar liefst 51 keer werd er al gescoord.

Roda JC is gerust een 'angstgegner' te noemen, want de laatste thuisoverwinning op de Limburgers in de Eredivisie dateert alweer van 23 december 2001. Frank Demouge was toen de gevierde man en zorgde voor het enige doelpunt in deze wedstrijd. In de play-offs in 2008 wist N.E.C. wel te winnen en hiermee de zegereeks onder Mario Been voort te zetten. John van Beukering en Dominique Kivuvu zorgden voor de doelpunten en stelden het halen van de volgende ronde toen veilig.

N.E.C.- Roda JC is niet alleen een strijd om de drie punten. Er wordt ook gestreden tussen de spitsen van beide elftallen om de titel topscorer van de Eredivisie. Björn Vleminckx heeft negentien doelpunten gemaakt in competitieverband, voor Mads Junker staat de teller op twintig. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als Vleminckx zijn succesvolle periode bij N.E.C. niet alleen kan afsluiten met de titel clubtopscorer aller tijden, maar ook als topscorer van de Eredivisie.

Zondag is het in ieder geval de hoogste tijd om de negatieve reeks tegen Roda JC te doorbreken en de drie punten te pakken. Scheidend trainer Wiljan Vloet zal samen met zijn team weer alles op alles zetten om het seizoen met een thuisoverwinning af te sluiten. Als er weer met zoveel passie en strijdlust wordt begonnen als in de thuiswedstrijd tegen Ajax dan belooft het een mooie middag te worden in de Goffert.

Na de wedstrijd zal uiteraard ook nog de ´D.C.M. Man of the Year´ bekend worden gemaakt. Jasper Cillessen, Ramon Zomer en Lasse Schöne zullen uitmaken wie de opvolger wordt van Lorenzo Davids, die de trofee vorig seizoen in ontvangst mocht nemen.

Wij rekenen op uw support en hopen met u samen de competitie in het Goffertstadion op een mooie manier af te sluiten.

Wedstrijdselectie:Rémy Amieux, Gabor Babos, Thomas Chatelle, Jasper Cillessen, Lorenzo Davids, Rens van Eijden, Leroy George, John Goossens, Cayfano Latupeirissa, Youri Loen, Bram Nuytinck, Mark Otten, Lasse Schöne, Bas Sibum, Björn Vleminckx, Rick Ten Voorde, Niki Zimling, Ramon Zomer.

Geblesseerd: Adnan Secerovic, Niels Wellenberg, Nathaniel Will, Ryan van Dijk

N.E.C. - Roda JC, zondag 14:30 uur
KIJK LIVE!Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 30 augustus 2019 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
SC Telstar

Stand Keuken Kampioen Divisie
9 TOP Oss 3
10 Jong Utrecht 3
11 Go Ahead 3
12 Jong Ajax 1
13 Jong PSV 1
14 NEC 1
15 FC Den Bosch 1
16 Jong AZ 1
17 Helmond Sp. 1
18 Roda JC 1