Voorbeschouwing

Voorbeschouwing Roda JC - N.E.C.

Voorbeschouwing Roda JC - N.E.C.

Komende wedstrijd reist N.E.C. af naar Kerkrade om het in de derde speelronde op te nemen tegen Roda JC. Het trainerstrio Gesthuizen, Bogers en Meijers wacht nog altijd op de eerste drie punten onder hun bewind.  

Zowel de Nijmeegse formatie als de Limburgse kennen een teleurstellend start van het seizoen. Na twee wedstrijden spelen staat de teller (slechts) op één punt. Vooral Roda leed een opzienbarend verlies, nadat ze vorige week met 4-0 van de mat werden geveegd door FC Volendam. N.E.C. daarentegen liet het nog lang spannend worden in Amsterdam. Heel even leek de nekslag uitgedeeld te gaan worden door Jong Ajax, nadat arbiter Laurens Gerrets in de 89e minuut een penalty toekende aan de Amsterdammers. Uitstekend keeperswerk van Nijmeegse sluitpost Mattijs Branderhorst hield die inzet eruit, waardoor N.E.C. in de naam van Josef Kvída in een knotsgek slotoffensief gelijk maakte: 3-3.

Beide clubs hebben veel wisselingen gehad betreft spelers afgelopen transferperiode. Bij Roda is topschutter Mario Engels na twee jaar dienstverband vertrokken naar SV Sandhausen in de 2 Bundesliga. Engels was vorig seizoen goed voor 24 doelpunten, waaronder een treffer tegen N.E.C. De Duitser eindigde tweede op de topscorerlijst met vijf doelpunten minder dan oud-N.E.C. spits Ferdy Druijf die topscorer werd met 29 doelpunten. Echter lijkt er in Nijmegen weinig ingeleverd te zijn op scorend vermogen. Na twee wedstrijden heeft N.E.C. al vier keer het doel weten te vinden, Roda daarentegen één keer. Het is wegens doelsaldo dat de Nijmeegse formatie de dertiende positie bezet en de gastheren uit Limburg terug te vinden zijn op de achttiende plaats. 

Bij N.E.C. heeft Jonathan Okita zich weer gemeld bij de selectie. De geboren Duitser moest vorige wedstrijd wegens blessureleed aan zich voorbij laten gaan, maar is er vanavond in het Parkstad Limburg Stadion weer bij. Bij Roda zal er in de verdediging een nieuweling meedoen. De Limburgers contracteerden afgelopen week de 18-jarige verdediger Yann Aurel Bisseck, die voor één jaar op huurbasis overkomt van FC Köln.

In Nijmegen zal er niet met minder genoegen worden genomen dan de drie punten. In een head-to-head lijken de Nijmegenaren de afgelopen jaren een heuze angstgegner te zijn geworden voor de Limburgers. De laatste vier duels werden allemaal gewonnen door N.E.C., waarvan het laatste verlies dateert uit mei 2016: toen werd het 1-2 in de Goffert. Vooral de laatste keer dat de ploegen elkaar troffen in het Parkstad Limburg Stadion leverde spektakel op. Toen boog de ploeg een 2-1 achterstand om naar een 2-3 voorsprong en gingen de punten mee naar Nijmegen.

Roda zal vanavond ongetwijfeld een einde willen maken aan de negatieve reeks voor eigen publiek, N.E.C. zal de stijgende lijn van hun spel willen omzetten in een driepunter. Vanavond trappen ze af om 20.00 uur en is de wedstrijd live te volgen op kanaal 2 van FOX Sports.  

Door René Snippert

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 20 september 2019 Riwal Hoogwerkers Stadion
FC Dordrecht
20:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
5 FC Eindhoven 11
6 Jong Ajax 10
7 Jong Utrecht 10
8 Telstar 10
9 Go Ahead 10
10 NEC 9
11 FC Volendam 8
12 Almere City 8
13 MVV Maastr. 7
14 Jong AZ 5