NIEUWS

N.E.C. knokt zich in extremis naar verdiend punt bij Ajax

datum icoon 18-02-2024
readtime icoon 3 min leestijd

N.E.C. heeft zondagmiddag op bezoek bij Ajax gelijkgespeeld. Lang leek het erop dat N.E.C. zonder resultaat huiswaarts zou keren, maar niets bleek minder waar toen Rober González diep in blessuretijd de 2-2 tegen de touwen schoot.

De Nijmegenaren begonnen de wedstrijd met een flinke domper. Doelman Jasper Cillessen was kansloos op een, door Brian Brobbey, van richting veranderd schot van Jaydon Banel en moest al vroeg de 1-0 incasseren. De vroege tegentreffer bracht N.E.C. in tegenstelling tot vorige week bij RKC Waalwijk niet van de leg en had daarna weinig te duchten van de thuisploeg. Sterker nog, het doelpunt van Brobbey was het enige wapenfeit van de Amsterdammers in de eerste helft.

Kansen

De mannen van Rogier Meijer daarentegen kenden veelvuldig balbezit en kregen zowaar een paar mogelijkheden op de gelijkmaker. Diant Ramaj keerde een schot van Bart van Rooij en was alert bij een inzet van Calvin Verdonk uit een hoekschop. Sontje Hansen, oud-speler van de tegenstander, had de grootste kans voor rust. Tjaronn Chery bediende de buitenspeler met een fraaie steekbal, maar Hansen stuitte met zijn linkerbeen op de doelman van Ajax.

De Nijmegenaren kwamen sterk uit de kleedkamer voor de tweede helft. Koki Ogawa kopte een voorzet maar rakelings naast en een boogballetje van Youri Baas bij de tweede paal leverde het nodige gevaar op. Het goede spel van N.E.C. werd in na een uur pas beloond met een doelpunt. Een goede passeeractie van Hansen bracht Chery in staat tot een strakke voorzet. Jorrel Hato, verdediger van Ajax, gleed de bal bij de tweede paal in eigen doel.

Rentree

Een omhaal van Verdonk enkele minuten later leverde zelfs bijna de voorsprong op voor N.E.C. Maar ook de Amsterdammers drongen aan en kwamen steeds vaker in de buurt van het doel van Cillessen. Vlak na de entree van Lasse Schöne, die met zijn invalbeurt de buitenlander is met de meeste wedstrijden (434) in de Eredivisie, schoot Carlos Forbs de bal langs de doelman van de gasten.

De Deense recordbreker wilde zijn rentree bekronen en had kort voor tijd al de gelijkmaker op z’n schoen, maar zijn vrije trap spatte uiteen op de lat. Schöne en zijn ploeggenoten gaven niet op en diep in blessuretijd kreeg de ploeg van Meijer waar het recht op had. De ingevallen González schoof de bal op aangeven van Schöne in het lege doel na een voorzet van Schöne en bezorgde zijn team een punt in de Johan Cruijff Arena. Zo spoelt N.E.C. de kater van de carnavalswedstrijd tegen RKC Waalwijk weg en trekt het met een goed gevoel naar de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam aankomende zaterdag (21.00 uur).

Scoreverloop

7. Brian Brobbey 1-0
61. Jorrel Hato 1-1 (e.d.)
79. Carlos Forbs 2-1
90+5. Rober González 2-2

Opstelling N.E.C: Cillessen; Van Rooij (85. Sow), Sandler, Verdonk, Baas (76. Pereira); Hoedemakers (76. Schöne), Chery, Proper (85. González); Sano, Koki, Hansen (76. Olden Larsen)