NIEUWS

N.E.C. maakt er dertien in eerste oefenwedstrijd

datum icoon 02-07-2021
readtime icoon 3 min leestijd

N.E.C. is de voorbereiding begonnen met een zeer ruime overwinning. De traditionele ontmoeting met de amateurtak van N.E.C. werd met maar liefst 13-1 gewonnen.

Waar het duel vorig seizoen nog in een gelijkspel eindigde (2-2), was de kersvers Eredivisionist vanaf minuut één duidelijk van zins om dat niet nog eens te laten gebeuren. De kansen werden aaneen geregen en vanaf minuut elf ook de doelpunten. Magnus Mattson, één van de vier nieuwelingen die op De Eendracht te bewonderen was, opende de score met een van richting veranderd schot en vanaf dat moment moest het telraam erbij gepakt worden.

De wedstrijd werd over drie blokken van een half uur gespeeld en tijdens de eerste pauze stond het al 0-4. Mikkel Duelund, de van Dinamo Kiev gehuurde Deen, was het eindstation van een knap uitgespeelde aanval en Thibo Baeten pikte twee doelpuntjes mee. De wijze waarop hij de 0-3 maakte was bijzonder knap: de Belg volleyde de bal via de onderkant van de lat in de verre hoek. Zijn doelpuntenhonger was daarmee nog lang niet gestild.

In het tweede blok maakte hij er namelijk nog vier bij, waardoor de Belgische teller uiteindelijk op zes doelpunten bleef steken. Mikkel Duelund (zijn tweede goal) en Souffian El Karouani zetten hun naam ook op het scoreformulier, net als de spits van de Nijmeegse amateurs. De scheidsrechter kende hem namelijk een strafschop toe na vermeend hands en nadat Robin Roefs de penalty zelf nog wist te keren, benutte hij de rebound alsnog. Het tweede deel eindigde dan ook op 1-10.

Tijdens het laatste half uurtje ging Baeten op de reservebank zitten en kwamen er dankzij de toen dienstdoende spelers nog drie doelpunten bij. Ole Romeny was het eindstation van een fraaie aanval over de linkerkant, Kevin Bukusu kon volledig vrijstaand een corner inkoppen en Elayis Tavsan profiteerde van hard werk van Dirk Proper. Daarmee was de dertien bereikt en kon na afloop van het duel het vizier op AZ. De Alkmaarders zijn aanstaande zaterdag de volgende oefentegenstander.

Spelers die in actie kwamen voor N.E.C.: Roefs; Bronkhorst, Barreto, Vet, Bukusu, El Karouani, Van der Sluijs; Proper, Schöne, Duelund, Beekman; Tavsan, Baeten, Mattson, Okita, Romeny.