NIEUWS

Voorbeschouwing RKC Waalwijk - N.E.C.

datum icoon 09-02-2024
readtime icoon 3 min leestijd

Het zijn mooie tijden voor supporters van N.E.C. De club staat op een keurige zevende plaats in de Eredivisie, kwalificeerde zich afgelopen dinsdag voor de halve finale in het toernooi om de TOTO KNVB Beker en verloor al elf duels op rij niet. Vanavond gaat de ploeg van Rogier Meijer in Waalwijk proberen een volgend hoofdstuk aan het succesverhaal toe te voegen.

In Waalwijk gaat N.E.C. om 20.00 uur de strijd aan met RKC Waalwijk, de nummer 16 van de ranglijst. De Brabanders beleven niet het seizoen waar ze vooraf op hoopten. De ploeg van trainer Henk Fräser komt moeilijk tot scoren (18 treffers in 20 wedstrijden) en houdt op dit moment alleen FC Volendam en Vitesse - allebei op drie punten afstand - onder zich.

N.E.C. gaat het scoren dit seizoen juist goed af. Alleen in de uitwedstrijd tegen PSV kwam de Nijmeegse equipe niet tot scoren en die wedstrijd dateert alweer van 16 september vorig jaar. In de vijftien wedstrijden die volgden op het duel in Eindhoven wist N.E.C. telkens het vijandelijke doel te vinden. Als dat vanavond in Waalwijk weer gebeurt, dan evenaart de ploeg daarmee het clubrecord uit 2012.

In Nijmegen wist N.E.C. dit seizoen met 3-0 te winnen van RKC. De Nijmegenaren leidden lang met 1-0 door een treffer van Magnus Mattsson, die uiteindelijk in de 90e minuut de score zelf ook verdubbelde. In de 95e minuut deed Rober González tot slot ook nog een duit in het zakje.

Afgelopen seizoen won N.E.C. met 1-3 in Waalwijk. De doelpuntenmakers van toen zijn er inmiddels niet meer bij: Oussama Tannane (2x) en Elayis Tavsan zetten N.E.C. al in de eerste helft op een ruime voorsprong. Vurnon Anita deed na rust nog iets terug voor de geelblauwen.  

RKC heeft al acht wedstrijden op rij niet gewonnen en zal er veel voor over hebben om daar aan het begin van het carnavalsweekend verandering in te brengen. De ploeg zal het dan beter moeten doen dan vorig weekend, toen met 3-0 verloren werd bij FC Twente.

Rogier Meijer heeft geen enkele reden om te tornen aan zijn opstelling van de laatste weken. Het enige verschil met de wedstrijd van afgelopen dinsdag is dat Jasper Cillessen het Nijmeegse doel weer zal verdedigen, waar Robin Roefs dat in de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag deed.

Scheidsrechter Jeroen Manschot heeft vanavond de leiding in handen en wordt geassisteerd door assistenten Rens Bleumink en Luc de Koning. De wedstrijd begint om 20.00 uur en is in zijn geheel te bekijken op ESPN 2.

Door Teun van Thiel