N.E.C. hard onderuit tegen FC Utrecht: 0 – 3

Geschreven door Lars Regeer

N.E.C. – FC Utrecht seizoen 2016-2017

Samenvatting

N.E.C. heeft vanavond de drie punten niet in eigen huis weten te houden. Na een sterke eerste helft van de Domstedelingen keek de thuisploeg bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan. In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld en bepaalde Haller met zijn doelpunt de eindstand: 0-3.

Na het dure puntverlies van vorige week tegen ADO werd er vanavond op een stunt tegen Utrecht gehoopt. Ondanks het verlies van vorige week waren er door het goede spel van de Nijmegenaren genoeg aanknopingspunten voor een goed vervolg vanavond. Daarnaast waren de voortekenen prima, aangezien N.E.C. in het verleden vaak een goed resultaat wist te boeken tegen de ploeg uit Utrecht.

Van het puike spel dat N.E.C. in de beginfase op de mat legde in Den Haag was weinig te merken. De eerste kansen waren dan ook voor Utrecht. Eerst testte Amrabat de N.E.C.-goalie en even later was het Haller die rakelings naast kopte. Voor Buwalda begon de wedstrijd helemaal desastreus, door een blessure moest hij het veld binnen tien minuten ruimen voor Arnaut Groeneveld.

De Nijmegenaren konden er af en toe in de counter uitkomen, maar telkens strandde de aanval vroegtijdig. N.E.C. was erg slordig: ballen die van de voetsprongen, miscommunicatie en ballen die bij de verkeerde kleur eindigden. De tegentreffer hing in de lucht en die kwam al snel, na een halfuur opende Labyad van afstand de score. Tien minuten voor rust viel ook de 2-0 toen Ayoub rustig bleef na een vloeiende counter en de bal achter Delle schoot.

In de tweede helft verruilde de ongelukkig spelende Ali Messaoud het veld voor Ferdi Kadioglu. Maar ook met de jongeling lukte het N.E.C. niet om het Utrecht lastig te maken. Een kwartier na rust klaarde Haller het klusje voor Utrecht door de 3-0 te maken en liet de ploeg van Ten Hag het spel over aan de Nijmegenaren. Van afstand werd N.E.C. af en toe gevaarlijk maar grote uitgespeelde mogelijkheden kwamen er niet.

Aankomend weekend komt N.E.C. niet in actie door de interlandperiode. Daarna moeten de koppies weer op scherp. Op 2 april is de kraker van het jaar als N.E.C. het opneemt tegen Vitesse.

Lees ook de voorbeschouwing

Wedstrijdverloop

0
45
90
 • Icoon
  Arnaut Groeneveld voor Robin Buwalda
 • Icoon
  Labyad scoort 0 - 1 ( Kerk )
 • Icoon
  Labyad krijgt gele kaart
 • Icoon
  Ayoub scoort 0 - 2 ( Amrabat )
 • Icoon
  Ferdi Kadioglu voor
 • Icoon
  Haller scoort 0 - 3 ( Kerk )
 • Icoon
  Klaiber voor Ayoub
 • Icoon
  krijgt gele kaart
 • Icoon
  Hardeveld voor Conboy
 • Icoon
  Janio Bikel voor
 • Icoon
  Zivkovic voor Kerk
    • 0
    • Stopwatch icoon
    • Start wedstrijd
    • 7
    • Icoon
    • Arnaut Groeneveld voor Robin Buwalda
    • 28
    • Icoon
    • Labyad scoort 0 - 1 ( Kerk )
    • 35
    • Icoon
    • Labyad krijgt gele kaart
    • 37
    • Icoon
    • Ayoub scoort 0 - 2 ( Amrabat )
    • 45
    • Stopwatch icoon
    • Einde eerste helft
    • 45
    • Stopwatch icoon
    • Start tweede helft
    • 46
    • Icoon
    • Ferdi Kadioglu voor
    • 63
    • Icoon
    • Haller scoort 0 - 3 ( Kerk )
    • 66
    • Icoon
    • Klaiber voor Ayoub
    • 72
    • Icoon
    • krijgt gele kaart
    • 74
    • Icoon
    • Hardeveld voor Conboy
    • 81
    • Icoon
    • Janio Bikel voor
    • 82
    • Icoon
    • Zivkovic voor Kerk
    • 90
    • Stopwatch icoon
    • Einde wedstrijd

  De wedstrijd in beeld

  Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven