Wedstrijdverslag FC Twente – N.E.C.

Geschreven door Guy Habets

FC Twente – N.E.C. seizoen 2016-2017

Samenvatting

N.E.C. heeft de negatieve spiraal waarin het zich de laatste weken bevindt niet weten te doorbreken. In Enschede verloren de Nijmegenaren afgetekend met 3 – 0 van FC Twente, waarbij keeper Joris Delle nog erger voorkwam.

In de jacht op punten om degradatie uit de Eredivisie te ontlopen trof N.E.C. in de Grolsch Veste FC Twente. Aangezien de Tukkers in Nijmegen nog verslagen werden (3 – 2) en het uitvak met ruim zeshonderd Nijmeegse supporters gevuld was, hoopte heel N.E.C. op een goed resultaat. Het waren echter de gastheren die het eerste gevaar stichtten, maar Yeboah slaagde er niet in om Delle te passeren. Ook Jensen testte de reflexen van de Franse doelman in de openingsfase, maar die gaf geen krimp. Op de vrije kopkans van aanvalsleider Ünal had Delle echter geen antwoord. Een Twentse hoekschop werd panklaar op het hoofd van de Turk gelegd, die niet faalde en voor 1 – 0 zorgde.

Dat was het teken voor N.E.C. om iets meer uit de schulp te kruipen. Enkele voorzetten van de zijkant leverden gevaar op, maar Twente-doelman Marsman plukte de pogingen gemakkelijk uit de lucht. Uitgespeelde kansen wisten de Nijmegenaren echter niet te creëren en FC Twente bleef gevaarlijk met standaardsituaties en de immer bedrijvige Ünal. Yeboah kreeg zelfs een uitgelezen mogelijkheid op de 2 – 0, maar voor een leeg doel schoot hij via de lat over. Vlak voor rust kreeg N.E.C. voor het eerst een serieuze kans op de gelijkmaker, maar Golla wist een vrije trap van Breinburg bij de tweede paal net niet binnen te knikken. De Tukkers wisten het combinatiespel voor de rust ook niet meer in treffers om te zetten, waardoor de ploegen met een 1 – 0 tussenstand gingen rusten.

Ondanks dat de gasten uit Nijmegen vlak na de pauze dreigend waren op de helft van FC Twente kreeg de thuisploeg een aardige mogelijkheid. Ünal wist één op één met Delle de goalie echter niet te kloppen. N.E.C. liet in de beginfase van de tweede helft zien het nog niet op te willen geven. Er werd druk uitgeoefend op het Twentse doel en Dumic kreeg na een vrije trap van Fomitschow een vrije schietkans in het strafschopgebied, maar uit een moeilijke hoek schoot de Deense verdediger voorlangs. De rekening werd daarna gepresenteerd door Twente-middenvelder Fredrik Jensen, die uit het niets vrij voor Delle opdook en de bal beheerst in de verre hoek schoot: 2 – 0.

De tweede treffer van de Enschedeërs deed de wedstrijd geen goed. FC Twente vond het namelijk wel best en tikte de bal geduldig rond, terwijl N.E.C. geen mogelijkheid kreeg om grip op het spel te krijgen en zichzelf kansen op de aansluitingstreffer te verschaffen. Slechts een kopbal van Golla bezorgde Marsman wat werk. Enes Ünal bleef wel een ware plaaggeest voor de Nijmeegse defensie, want een kwartier voor tijd had Delle een uiterste krachtsinspanning nodig om de Turk van scoren te houden. In de slotfase probeerde de ingevallen Arnout Groeneveld samen met Mohamed Rayhi nog wel wat te forceren, maar ook dat mocht niet baten. Ünal wist in blessuretijd alsnog zijn tweede doelpunt van de avond te scoren, waardoor de Nijmegenaren met een 3 – 0 nederlaag van het veld stapten.

Lees ook de voorbeschouwing

Wedstrijdverloop

0
45
90
 • Icoon
  Ünal scoort 1 - 0
 • Icoon
  Gregor Breinburg krijgt gele kaart
 • Icoon
  Jensen scoort 2 - 0 ( Ünal )
 • Icoon
  voor Michael Heinloth
 • Icoon
  voor Gregor Breinburg
 • Icoon
  George voor Jensen
 • Icoon
  Arnaut Groeneveld voor Ferdi Kadioglu
 • Icoon
  Hooiveld voor Andersen
 • Icoon
  Seys voor Yeboah
 • Icoon
  Janio Bikel krijgt gele kaart
 • Icoon
  Ünal scoort 3 - 0 ( Celina )
    • 0
    • Stopwatch icoon
    • Start wedstrijd
    • 12
    • Icoon
    • Ünal scoort 1 - 0
    • 45
    • Stopwatch icoon
    • Einde eerste helft
    • 45
    • Stopwatch icoon
    • Start tweede helft
    • 51
    • Icoon
    • Gregor Breinburg krijgt gele kaart
    • 58
    • Icoon
    • Jensen scoort 2 - 0 ( Ünal )
    • 59
    • Icoon
    • voor Michael Heinloth
    • 61
    • Icoon
    • voor Gregor Breinburg
    • 68
    • Icoon
    • George voor Jensen
    • 75
    • Icoon
    • Arnaut Groeneveld voor Ferdi Kadioglu
    • 76
    • Icoon
    • Hooiveld voor Andersen
    • 84
    • Icoon
    • Seys voor Yeboah
    • 86
    • Icoon
    • Janio Bikel krijgt gele kaart
    • 90
    • Icoon
    • Ünal scoort 3 - 0 ( Celina )
    • 90
    • Stopwatch icoon
    • Einde wedstrijd

  De wedstrijd in beeld

  Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven