N.E.C. start overtuigend met 3-1 zege

Geschreven door Lars Regeer

N.E.C. – Almere City 2017-2018

Samenvatting

N.E.C. heeft het thuispubliek getrakteerd op de eerste overwinning van het seizoen. In één wedstrijd waarin N.E.C. domineerde werd Almere City met een verlies de bus in gestuurd: 3-1.

Tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen stonden bij N.E.C. een hoop nieuwe spelers binnen de lijnen. In een zomerstop waar zowel de nodige mutaties plaatsvonden, zowel op als naast het veld, stuurde de nieuwe trainer Adrie Bogers de volgende mannen de mat op: Joshua Smits, Guus Joppen, Wojciech Golla, Ted van de Pavert, Calvin Verdonk, Mart Dijkstra, Gregor Breinburg, Joey Sleegers, Jay-Roy Grot, Jordan Larsson en Arnaut Groeneveld. Keeper Joshua Smits kreeg van de trainer de voorkeur boven Joris Delle. Daarnaast bleef smaakmaker Kadioglu de gehele wedstrijd op de bank.

Joppen geblesseerd

Voordat de eerste minuut op het scorebord stond, lag Joppen al met zijn kont op het gras. De rechtsachter van de Nijmegenaren greep naar zijn bovenbeen, wat wees op slecht nieuws. Dat vermoeden bleek te kloppen toen de debuterende back in de tiende minuut werd vervangen door Michael Heinloth.

Kansen voor N.E.C.

Wel was het Joppen die aan de basis stond voor de eerste grote kans van de wedstrijd. Via de rechterflank werd een afgemeten voorzet geleverd voor de opgekomen N.E.C-defensie maar Van de Pavert zag zijn kopstoot naast het doel belanden. Zijn kopbal stond aan de basis voor een offensief van de N.E.C’ers. Via enkele hoekschoppen werd de thuisploeg gevaarlijk en was het wederom Van de Pavert die miste.

Spektakel voor rust

Almere City werd via een rush van aanvoerder Tom Overtoom gevaarlijk. Maar zijn dribbel, waarmee hij drie N.E.C-er passeerde, leidde niet tot een doelpunt. Daarmee leek de uitploeg de schroom van zich af te hebben gegooid. Maar niet veel later werd die hoop al weer getemperd toen Larsson goed voor zijn man kwam en de 1-0 binnenschoof. Vlak voor rust bleek het doelpunt teniet te worden gedaan doordat Hoefdraad zijn inzet via Valpoort in het net zag belanden. Lang kon de ploeg van N.E.C-coryfee Jack de Gier niet genieten, binnen één minuut lag de bal weer in het net via een fantastisch hakje van Arnaut Groeneveld: 2-1.

Nummer twee voor Larsson

In het begin van de tweede kon het thuispubliek al snel op de banken gaan staan voor ploeg van Adrie Bogers. Via een aanval die werd uitgevoerd volgens ‘het boekje’ tikte matchwinner Larsson zijn tweede van de avond binnen. Een vierde treffer bleef uit voor het Nijmeegse elftal, de uitblinkende Groenveld zag zijn inzet overvliegen vanuit een vrije trap. Ook een hattrick bleef uit voor Larsson, de Zweedse aanvaller zag Chiel Kramer zijn inzet pareren.

Met de winst van de Nijmegenaren zijn de eerste drie punten van het seizoen binnen. Volgende week staat er meteen een Jupiler League-kraker op het programma. N.E.C. neemt het vrijdag 25 augustus in de Adelaarshorst op tegen mede-degradant Go Ahead Eagles.

In Person Man of the Match: Jordan Larsson

Lees ook de voorbeschouwing

Wedstrijdverloop

0
45
90
 • Icoon
  Michael Heinloth voor Guus Joppen
 • Icoon
  Jordan Larsson scoort 1 - 0 ( Arnaut Groeneveld )
 • Icoon
  Valpoort krijgt gele kaart
 • Icoon
  Valpoort scoort 1 - 1
 • Icoon
  Arnaut Groeneveld scoort 2 - 1 ( Joey Sleegers )
 • Icoon
  Telfer voor Rijsdijk
 • Icoon
  Jordan Larsson scoort 3 - 1 ( Arnaut Groeneveld )
 • Icoon
  Kvida voor Valpoort
 • Icoon
  Janio Bikel voor Gregor Breinburg
 • Icoon
  Ted van de Pavert krijgt gele kaart
    • 0
    • Stopwatch icoon
    • Start wedstrijd
    • 9
    • Icoon
    • Michael Heinloth voor Guus Joppen
    • 30
    • Icoon
    • Jordan Larsson scoort 1 - 0 ( Arnaut Groeneveld )
    • 37
    • Icoon
    • Valpoort krijgt gele kaart
    • 43
    • Icoon
    • Valpoort scoort 1 - 1
    • 45
    • Icoon
    • Arnaut Groeneveld scoort 2 - 1 ( Joey Sleegers )
    • 45
    • Stopwatch icoon
    • Einde eerste helft
    • 45
    • Stopwatch icoon
    • Start tweede helft
    • 46
    • Icoon
    • Telfer voor Rijsdijk
    • 52
    • Icoon
    • Jordan Larsson scoort 3 - 1 ( Arnaut Groeneveld )
    • 68
    • Icoon
    • Kvida voor Valpoort
    • 73
    • Icoon
    • Janio Bikel voor Gregor Breinburg
    • 88
    • Icoon
    • Ted van de Pavert krijgt gele kaart
    • 90
    • Stopwatch icoon
    • Einde wedstrijd

  De wedstrijd in beeld

  Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven