N.E.C. onderuit in Den Bosch: 3-0

Geschreven door Guy Habets

FC Den Bosch – N.E.C. seizoen 2017-2018

Samenvatting

N.E.C. heeft in ’s-Hertogenbosch een teleurstellende wedstrijd op de mat gelegd. Tegen hekkensluiter FC Den Bosch werd met 2-0 verloren door de troepen van Adrie Bogers, die daardoor de aansluiting met de top in de Jupiler League mislopen.

Bij N.E.C. waren er enkele wijzigingen ten opzichte van vorige week. Ferdi Kadioglu begon voor de eerste keer dit seizoen in de basis, het 17-jarige talent speelde rechtsbuiten. Daardoor verhuisde Jordan Larsson naar het middenveld en begon Joey Sleegers op de bank. Wojciech Golla keerde terug in de basis, waardoor Robin Buwalda als rechtsback speelde en Michael Heinloth op de bank moest plaatsnemen.

De thuisploeg zorgde na tien minuten voor het eerste gevaar. Een hoekschop werd nog goed weggewerkt door de defensie van N.E.C., maar daarna kregen Dennis Kaars en Sven Blummel kleine kansjes op de openingstreffer. Ook linksbuiten Oussama Bouyaghlafen probeerde N.E.C.-keeper Joshua Smits te verrassen, maar de jongeling slaagde daar niet in. Zijn collega-linksbuiten aan Nijmeegse zijde, Arnaut Groeneveld, kreeg namens N.E.C. de eerste kans om de score te openen. Het schot van Groeneveld werd echter naast getikt door de Bossche doelman.

Bossche goals

Een fout van Smits gaf FC Den Bosch echter de openingstreffer cadeau. De doelman wilde zijn verdediging kort inspelen, maar verspeelde de bal aan Dennis Kaars. De spits van de thuisploeg stiftte de bal fraai over de N.E.C.-doelman heen en zette Den Bosch op 1-0. Daarmee was de aanvalsdrang van de gastheren nog niet gestild, want Sven Blummel miste nog een uitgelezen mogelijkheid op de 2-0. De tweede treffer van de Brabanders kwam er even later alsnog, toen Bouyaghlafen na balverlies van Robin Buwalda voorzette op Niek Vossebelt. De aanvoerder van FC Den Bosch stond volledig vrij en knikte van dichtbij binnen.

N.E.C. zette daar in het eerste halfuur bar weinig tegenover, maar Ferdi Kadioglu opende met een hard schot op de vuisten van Heemskerk dan toch de Nijmeegse beschietingen. Ted van de Pavert kopte even later net niet hard genoeg om de goalie te verrassen en ook een vrije schietkans voor Sven Braken ging er niet in. Ook werden een aantal acties van Groeneveld niet op waarde geschat door zijn ploeggenoten, waardoor het de Nijmegenaren maar niet lukte om de aansluitingstreffer op het bord te zetten en de ploeg van Adrie Bogers met een 2-0 achterstand moest gaan pauzeren.

Onmacht

Mart Dijkstra was de eerste die in de tweede helft de goal van Heemskerk onder vuur nam, maar zijn afstandsschot was recht op de keeper af. Groeneveld leek enkele minuten later alleen op het doel af te kunnen, maar op dat moment besloot de scheidsrechter een vrije trap te geven voor een eerdere overtreding op Braken. Die vrije trap leverde echter niets op en ook een steekbal van Groeneveld kwam net niet op de goede plaats terecht. FC Den Bosch leunde ondertussen rustig achterover, gokte op de counter en bleef relatief eenvoudig overeind.

De thuisploeg deed weinig moeite meer om het publiek te vermaken en zette er zelfs een zesde verdediger bij om de voorsprong intact te houden. Daardoor kwamen de rappe aanvallers van N.E.C. moeilijk door de defensie heen en hielden de Brabanders met het nodige tijdrekken het gat van twee goals intact.

Adrie Bogers zette met Anass Achahbar een extra man voorin, maar ook die werd niet bereikt. De hoop op een goede afloop sijpelde langzaam maar zeker uit de ploeg en Muhammed Mert strooide vijf minuten voor tijd extra zout in de Nijmeegse wond met de 0-3. Ondanks alles kregen de Nijmegenaren nog de kans om van de hatelijke nul af te komen, maar Groeneveld miste in blessuretijd tot overmaat van ramp ook nog een strafschop. Door de nederlaag in Den Bosch blijft N.E.C. op zeven punten steken en lijdt het de eerste nederlaag van het seizoen.

Lees ook de voorbeschouwing

Wedstrijdverloop

0
45
90
 • Icoon
  Kaars scoort 1 - 0
 • Icoon
  Vossebelt scoort 2 - 0 ( Bouyaghlafen )
 • Icoon
  Michael Heinloth voor Robin Buwalda
 • Icoon
  Kersten krijgt gele kaart
 • Icoon
  Vossebelt krijgt gele kaart
 • Icoon
  Fernandes voor Deijl
 • Icoon
  Anass Achahbar voor Janio Bikel
 • Icoon
  Calvin Verdonk krijgt gele kaart
 • Icoon
  Mart Dijkstra krijgt gele kaart
 • Icoon
  Biemans voor Bouyaghlafen
 • Icoon
  Van de Sande voor Blummel
 • Icoon
  Michael Heinloth krijgt gele kaart
 • Icoon
  Joey Sleegers voor Jordan Larsson
 • Icoon
  Mert scoort 3 - 0 ( Fernandes )
    • 0
    • Stopwatch icoon
    • Start wedstrijd
    • 20
    • Icoon
    • Kaars scoort 1 - 0
    • 26
    • Icoon
    • Vossebelt scoort 2 - 0 ( Bouyaghlafen )
    • 45
    • Stopwatch icoon
    • Einde eerste helft
    • 45
    • Stopwatch icoon
    • Start tweede helft
    • 46
    • Icoon
    • Michael Heinloth voor Robin Buwalda
    • 56
    • Icoon
    • Kersten krijgt gele kaart
    • 64
    • Icoon
    • Vossebelt krijgt gele kaart
    • 65
    • Icoon
    • Fernandes voor Deijl
    • 65
    • Icoon
    • Anass Achahbar voor Janio Bikel
    • 67
    • Icoon
    • Calvin Verdonk krijgt gele kaart
    • 69
    • Icoon
    • Mart Dijkstra krijgt gele kaart
    • 70
    • Icoon
    • Biemans voor Bouyaghlafen
    • 80
    • Icoon
    • Van de Sande voor Blummel
    • 82
    • Icoon
    • Michael Heinloth krijgt gele kaart
    • 86
    • Icoon
    • Joey Sleegers voor Jordan Larsson
    • 87
    • Icoon
    • Mert scoort 3 - 0 ( Fernandes )
    • 90
    • Stopwatch icoon
    • Einde wedstrijd

  De wedstrijd in beeld

  Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven