N.E.C. bekert verder na 1-3 overwinning op FC Emmen

Geschreven door Judith Vermulst

FC Emmen – N.E.C. 1e ronde KNVB beker 2017-2018

Samenvatting

N.E.C. heeft in een regenachtig Emmen de plaatselijke FC verslagen met 1-3 in de eerste ronde van de KNVB Beker. Waar er met rust nog een 1-1 stand op het scorebord stond na doelpunten van Alexander Bannink (1-0) en Sven Braken (1-1) liepen de Nijmegenaren na rust verder uit. Het waren nogmaals Braken en Arnaut Groeneveld die ervoor zorgden dat de ploeg van Adrie Bogers verder gaat in het bekertoernooi.

In de eerste tien minuten is er geen ploeg die het initiatief neemt, zowel N.E.C. als FC Emmen komen tot enkele kleine kansjes. Het is Calvin Verdonk die namens N.E.C. als eerste op het vijandelijke doel schiet: zijn zwabberschot van veraf wordt over de achterlijn getikt door doelman Telgenkamp. Daarna zoekt FC Emmen de aanval op met lange ballen achter de verdediging van de Nijmegenaren. De Emmenaren worden met name gevaarlijk door voorzetten van Bijl en Bannink. Kort na de eerste tien gespeelde minuten komt Emmen bijna op voorsprong: Gersom Klok staat volledig vrij om een voorzet van Bannink op de slof nemen maar Klok raakt de bal niet lekker en dus verdwijnt zijn schot over de achterlijn.

Het eerste echte gevaar komt vervolgens weer van N.E.C.: Ferdi Kadioglu trekt het middenveld over en passeert daarbij twee man. Zijn pass op Sven Braken springt echter weg van de linkervoet van de spits waardoor de actie van de middenvelder niet tot een doelpoging leidt. Het is wel de inleiding voor meer druk van N.E.C., dat een goede fase beleeft. In de twintigste minuut is het Rayhi die dichtbij de openingstreffer is, zijn schot wordt door een gestrekte Telgenkamp maar net over de achterlijn getikt. Enkele minuten later is het opnieuw Rayhi met een strak schot over de mat, dat een makkelijke prooi was voor de keeper van FC Emmen. Met een klein halfuur op de klok komt N.E.C. bijna op voorsprong door een hard schot van Michael Heinloth, dat Telgenkamp niet klemvast heeft. Uit de rebound volgt echter geen gevaar.

En dan is daar, in een fase waarin N.E.C. het overwicht heeft, ineens FC Emmen. Alexander Bannink neemt een diepe pass knap aan en rondt af door de bal over doelman Joris Delle te lobben. N.E.C. reageert echter snel; na een beroerde terugspeelbal kan Sven Braken profiteren en dat doet hij dan ook. Hij knalt de bal in het dak van het doel van Telgenkamp: 1-1! Na het Nijmeegse doelpunt is het FC Emmen dat weer wat druk zet, maar veel meer dan een aantal corners levert dat niet op.

Tweede helft

Na rust komt N.E.C. rap op een 1-2 voorsprong: in de 49ste minuut prikt Braken zijn tweede avond van de binnen, de assist komt op naam van Wojciech Golla. Zo’n vijf minuten later is het alweer raak! Na een knappe loopactie van Kadioglu is zijn bal op Arnaut Groeneveld op maat, hij kan in de korte hoek hard binnen schieten: 1-3!

Na de 1-3 verdwijnt de vaart enigszins uit het spel van beide ploegen. Emmen komt nog twee keer gevaarlijk uit maar Joris Delle beleeft een prima avond. Daar tegenover is Kadioglu nog gevaarlijk in de korte hoek, maar belandt de bal via de vuisten van Telgenkamp op de paal. N.E.C. wint dus met 1-3 in Emmen. Donderdag vindt om 23.15 uur de loting plaats voor de tweede ronde van de KNVB Beker, live te bekijken op FOX Sports en Veronica.

Lees ook de voorbeschouwing

Wedstrijdverloop

0
45
90
 • Icoon
  Bannink scoort 1 - 0
 • Icoon
  Voest voor Bakker
 • Icoon
  Sven Braken scoort 1 - 1
 • Icoon
  Sven Braken scoort 1 - 2 ( Wojciech Golla )
 • Icoon
  Arnaut Groeneveld scoort 1 - 3 ( Ferdi Kadioglu )
 • Icoon
  Jansen voor Chacon
 • Icoon
  Haydary voor Bannink
 • Icoon
  Joey Sleegers voor Mohamed Rayhi
    • 0
    • Stopwatch icoon
    • Start wedstrijd
    • 30
    • Icoon
    • Bannink scoort 1 - 0
    • 32
    • Icoon
    • Voest voor Bakker
    • 34
    • Icoon
    • Sven Braken scoort 1 - 1
    • 45
    • Stopwatch icoon
    • Einde eerste helft
    • 45
    • Stopwatch icoon
    • Start tweede helft
    • 49
    • Icoon
    • Sven Braken scoort 1 - 2 ( Wojciech Golla )
    • 54
    • Icoon
    • Arnaut Groeneveld scoort 1 - 3 ( Ferdi Kadioglu )
    • 54
    • Icoon
    • Jansen voor Chacon
    • 72
    • Icoon
    • Haydary voor Bannink
    • 86
    • Icoon
    • Joey Sleegers voor Mohamed Rayhi
    • 90
    • Stopwatch icoon
    • Einde wedstrijd

  De wedstrijd in beeld

  Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven