N.E.C. boekt degelijke overwinning op FC Volendam

Geschreven door Mark van Zutphen

FC Volendam – N.E.C. 2017-2018

Samenvatting

N.E.C. heeft aan de uitwedstrijd met hekkensluiter FC Volendam vanavond drie punten overgehouden. De beslissing viel na rust, via doelpunten van Arnaut Groeneveld en Sven Braken: 0 – 2.

Trainer Adrie Bogers begon vanavond met Frank Sturing in de basis. De centrale verdediger, die vorig seizoen in het uitduel met Vitesse (2 – 1) zijn officiële debuut maakte namens N.E.C., verving de aan zijn knie geblesseerde Robin Buwalda en maakte daarmee zijn eerste minuten van het seizoen. Bovendien ruimde Bogers – ten koste van Michael Heinloth – weer een basisplek in voor rechtsback Guus Joppen, die voor het treffen met RKC Waalwijk vorige week nog geschorst was.

N.E.C. nam vanaf het eerste ogenblik vanavond het heft in handen in het Kras Stadion in Volendam. De Nijmegenaren, gesteund door een nagenoeg uitverkocht bezoekersvak, zochten direct de aanval en dat leverde al snel een levensgrote kans op voor Ferdi Kadioglu. Op aangeven van Groeneveld vond de behendige middenvelder zich plotseling vogelvrij terug voor de ogen van FC Volendam-doelman Hobie Verhulst. Deze wist Kadioglu te verschalken, maar achter Verhulst trof hij hard de paal.

In het volgende kwartier drong N.E.C. nog altijd aan, maar verder dan twee afstandsschoten van Groeneveld en Mohamed Rayhi – beiden konden hun inzet te weinig kracht meegeven – kwam het aanvankelijk niet. Tot zo halverwege het eerste bedrijf, toen de bal vanuit een goede combinatie tussen Kadioglu en Groeneveld bij Braken belandde. De Nijmeegse topschutter stond met zijn rug naar het doel van Verhulst geparkeerd, maar vanuit de draai kwam Braken nog behoorlijk dichtbij. Hij mikte echter net naast.

Vervolgens bloedde het duel in Volendam enigszins dood en ging ook de thuisploeg wat meer aan aanvallen denken, wat via Joey Veerman en Enzo Stroo twee kleine mogelijkheden opleverde. Aan de andere kant stelde N.E.C. daar in de rest van het eerste bedrijf – behoudens een mooie boogbal van Groeneveld, die door Verhulst knap kon worden gepareerd – weinig meer tegenover, wat een logische 0 – 0 ruststand tot gevolg had.

Ook de eerste vijftien minuten van de tweede helft, waaraan beide ploegen ongewijzigd waren begonnen, leverde nauwelijks tot geen spektakel. N.E.C. was opnieuw wel de bovenliggende partij en dicteerde het spel, maar het wist de hechte Volendamse defensie maar niet te doorbreken. Tot precies na dat eerste kwartier spelen, want waar eerst Kadioglu nog hard voorlangs schoot was het in de zeventiende minuut van de tweede helft raak via Groeneveld. Op aangeven van Kadioglu mikte de buitenspeler via de binnenkant van de paal raak: 0 – 1.

Met deze bevrijdende treffer op zak konden de Nijmegenaren meer en vrijuit aan aanvallen gaan denken en na wat speldenprikjes leverde dat ruim tien minuten voor tijd de beslissende 0 – 2 op. Met een knappe en splijtende pass bereikte aanvoerder Mart Dijkstra de gevaarlijke Groenveld, die zichzelf aan de linkerflank lanceerde en lang genoeg de rust bewaarde om in te schatten waar Braken uiteindelijk positie zou kiezen. Voor een leeg doel prikte de aanvaller zijn vijfde competitietreffer van het seizoen binnen en daarmee bezorgde hij N.E.C. definitief de winst.

N.E.C. consolideerde in het vervolg en speelde het duel zakelijk uit, waardoor het de vierde overwinning op rij boekte.

Het eerstvolgende duel voor N.E.C. staat gepland voor aanstaande dinsdag 24 oktober, wanneer de ploeg van Bogers het in eigen huis in de tweede ronde van de KNVB Beker opneemt tegen Gelderse buurman Achilles ’29.

Lees ook de voorbeschouwing

Wedstrijdverloop

0
45
90
 • Icoon
  Arnaut Groeneveld scoort 0 - 1 ( Ferdi Kadioglu )
 • Icoon
  Antwi voor Doodeman
 • Icoon
  Runderkamp krijgt gele kaart
 • Icoon
  Plat voor Pedro
 • Icoon
  Sven Braken scoort 0 - 2 ( Arnaut Groeneveld )
 • Icoon
  Steeven Langil voor Mohamed Rayhi
 • Icoon
  Kevin Jansen voor Ferdi Kadioglu
 • Icoon
  Jordan Larsson voor Sven Braken
    • 0
    • Stopwatch icoon
    • Start wedstrijd
    • 45
    • Stopwatch icoon
    • Einde eerste helft
    • 45
    • Stopwatch icoon
    • Start tweede helft
    • 62
    • Icoon
    • Arnaut Groeneveld scoort 0 - 1 ( Ferdi Kadioglu )
    • 64
    • Icoon
    • Antwi voor Doodeman
    • 70
    • Icoon
    • Runderkamp krijgt gele kaart
    • 71
    • Icoon
    • Plat voor Pedro
    • 77
    • Icoon
    • Sven Braken scoort 0 - 2 ( Arnaut Groeneveld )
    • 78
    • Icoon
    • Steeven Langil voor Mohamed Rayhi
    • 85
    • Icoon
    • Kevin Jansen voor Ferdi Kadioglu
    • 89
    • Icoon
    • Jordan Larsson voor Sven Braken
    • 90
    • Stopwatch icoon
    • Einde wedstrijd

  De wedstrijd in beeld

  Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven