N.E.C. komt in Leeuwarden niet verder dan gelijkspel

Geschreven door Luc Keersmaekers

SC Cambuur – N.E.C.

Samenvatting

Vrijdagavond speelde N.E.C. in het verre Friesland de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. De ploeg van Pepijn Lijnders ging rusten met een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Anass Achahbar, maar zag SC Cambuur na rust langszij komen door een treffer van Jordy van Deelen. Door de winst van Jong Ajax bij de Graafschap zijn de Nijmegenaren nu weer de nummer twee van de Jupiler League.

De eerste tien minuten gingen voorbij zonder dat er een noemenswaardige kans genoteerd mocht worden. Via Steeven Langil kwam N.E.C. niet verder dan een te zwakke doelpoging en Cambuur was nog niet in de buurt van Joris Delle geweest. Na een klein kwartier voetballen kwam daar verandering in, maar het schot van Cambuur werd in de doelmond gekraakt voordat de keeper van de Nijmegenaren op de proef werd gesteld. N.E.C. had vrijwel direct een weerwoord op de grote kans voor de Friezen. Guus Joppen zette goed door en bracht Langil in kansrijke positie, maar het schot van de vleugelaanvaller werd ternauwernood gekeerd. Ook uit de rebound kon N.E.C. vervolgens de trekker niet overhalen.

Na een halfuur was het Ferdi Kadioglu die bijna het openingsdoelpunt op zijn naam kreeg. Hij kon een ogenschijnlijk te harde bal nog nét verlengen, maar doelman Cummins was op tijd zijn doel uit om de kans onschadelijk te maken. Ook de volgende mogelijkheid was voor N.E.C., waarbij Langil zijn tegenstander buitenom voorbijsnelde maar vervolgens in het zijnet schoot. De wedstrijd leek daarna op een 0-0 ruststand af te stevenen, maar in de 42e minuut kon Anass Achahbar de bal binnenwerken nadat een vrije trap van Arnaut Groeneveld richting de tweede paal werd gekopt door Frank Sturing: 0-1 voor N.E.C. Een minuut voor rust kwam SC Cambuur eerst via een kopbal van Barto en daarna via een schot van Mathieu nog tweemaal bijna langszij, maar beiden troffen geen doel. Zodoende zochten de ploegen bij een 0-1 ruststand de warmte van de kleedkamers op.

N.E.C. en SC Cambuur begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Waar het de Friezen vlak voor rust niet lukte om te scoren, was het vijf minuten na de rust wél raak. Rechtsback Jordy van Deelen plaatste de bal op aangeven van Daniel Crowley over Delle heen en bracht daarmee de stand weer in evenwicht. Groeneveld leek daarna de schade te repareren, maar nadat hij goed was weggestuurd door Kadioglu schoof hij de bal oog in oog met Cummins naast. Nu golfde het spel op en neer, want enkele minuten later vuurde Crowley de bal namens SC Cambuur snoeihard op de lat. Daar kwamen de Nijmegenaren goed weg, die even een moeilijke periode kenden in het Cambuur Stadion. De grootste kans in deze fase was dan ook voor de ploeg uit Leeuwarden: van een meter of twintig legde Boerlage maar eens aan en hij deed dat bijna met succes, maar zijn poging zeilde net naast.

Inmiddels stond er nog een kwartier op de klok en speelden beide ploegen voor de winst. Bijna leek Langil het goudhaantje te worden voor N.E.C., maar de rappe Fransman zag zijn poging voorlangs hobbelen. De Nijmegenaren waren weer wat opgekrabbeld na de lastige fase en dat bood hoop voor de laatste tien minuten. Desondanks wist SC Cambuur nog wel gevaar te stichten via Crowley, die het andermaal van afstand probeerde maar wederom Delle niet wist te kloppen. In de drie minuten blessuretijd wist N.E.C. vervolgens geen grote kansen meer te creëren en zodoende bleef de ploeg van Pepijn Lijnders in Leeuwarden steken op een gelijkspel. Door de overwinning van Jong Ajax in Doetinchem moet N.E.C. de koppositie in ieder geval voor even weer afstaan aan de Amsterdammers.

 

Lees ook de voorbeschouwing

Wedstrijdverloop

0
45
90
 • Icoon
  Crowley krijgt gele kaart
 • Icoon
  Anass Achahbar scoort 0 - 1 ( Frank Sturing )
 • Icoon
  Van Deelen scoort 1 - 1 ( Crowley )
 • Icoon
  Van Kippersluis voor Mathieu
 • Icoon
  Kallon voor Daniels
 • Icoon
  Arnaut Groeneveld krijgt gele kaart
 • Icoon
  Rosheuvel voor Kip
    • 0
    • Stopwatch icoon
    • Start wedstrijd
    • 21
    • Icoon
    • Crowley krijgt gele kaart
    • 42
    • Icoon
    • Anass Achahbar scoort 0 - 1 ( Frank Sturing )
    • 45
    • Stopwatch icoon
    • Einde eerste helft
    • 45
    • Stopwatch icoon
    • Start tweede helft
    • 52
    • Icoon
    • Van Deelen scoort 1 - 1 ( Crowley )
    • 59
    • Icoon
    • Van Kippersluis voor Mathieu
    • 59
    • Icoon
    • Kallon voor Daniels
    • 68
    • Icoon
    • Arnaut Groeneveld krijgt gele kaart
    • 82
    • Icoon
    • Rosheuvel voor Kip
    • 90
    • Stopwatch icoon
    • Einde wedstrijd

  De wedstrijd in beeld

  Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven