N.E.C. verliest met 1-0 op De Toekomst

Geschreven door Luc Keersmaekers

GO1139

Samenvatting

Een kleine twee weken geleden verloor N.E.C. met 2-0 op bezoek bij Jong Ajax, maar op maandagavond 16 april kregen de Nijmegenaren een herkansing. Helaas bleek de ploeg van Pepijn Lijnders ook ditmaal niet opgewassen tegen de Amsterdammers, getuige de 1-0 nederlaag die werd geleden. Door het verlies kijkt N.E.C. nu tegen een achterstand aan van twee punten op Fortuna Sittard en drie punten op Jong Ajax.

Uit het eerste kwartier was niet af te leiden dat het een duel betrof tussen twee ploegen die nog volop in de race waren voor het kampioenschap. Arnaut Groeneveld probeerde namens N.E.C. wel bij de goal van Lamprou te komen door tussen twee verdedigers door te glippen en aan de andere kant zeilde een voorzet van Jong Ajax-vleugelspeler Che Nunnely over de volledig vrijstaande Mateo Cassierra heen, maar het mochten eigenlijk niet eens speldenprikjes genoemd worden. Het eerste echte wapenfeit, letterlijk, kwam van Azor Matusiwa. De middenvelder van Jong Ajax pleegde met twee benen een aanslag op de benen van Calvin Verdonk, maar kwam weg met slechts een gele kaart.

Er stonden 24 minuten op de klok toen de thuisploeg op een 1-0 voorsprong kwam. Dennis Johnsen kreeg in het strafschopgebied de bal en zag zijn directe tegenstander Michael Heinloth uitglijden, waarna hij alle ruimte had om uit te halen. Dat deed de vleugelaanvaller doeltreffend: met een geplaatste bal in de verre hoek klopte hij doelman Joris Delle: 1-0. In het restant van de eerste helft wisten de Nijmegenaren niet meer gevaarlijk te worden, laat staan een doelpoging noteren. Jong Ajax daarentegen was in de laatste minuut voor de rust nog erg dichtbij een treffer, toen Nunnely met een goede actie aan de rechterkant de achterlijn haalde. De rechtsbuiten legde de bal laag terug op doelpuntenmaker Johnsen, maar hij mikte ditmaal te hoog.

Jong Ajax en N.E.C. begonnen ongewijzigd aan de tweede helft en na ruim vijf minuten kregen de Nijmegenaren via Groeneveld een levensgrote kans op de gelijkmaker. Na een goed steekballetje van Anass Achahbar kwam hij in kansrijke positie, maar de linksbuiten schoot over. Vijf minuten later probeerde Achahbar het van een meter of twintig zelf, maar ook hij zag zijn poging geen doel treffen. N.E.C. had in de start van de tweede helft duidelijk meer te vertellen dan in het gehele eerste bedrijf van de wedstrijd, getuige ook de grote kans die vrijwel direct daarna wederom Groeneveld kreeg. Deze keer werd hij goed weggestuurd door Gregor Breinburg, maar de bal waarmee hij vervolgens zijn medespelers in stelling wilde brengen werd onderschept.

Met nog een halfuur op de klok oefende N.E.C. aardig wat druk uit op de ploeg van Michael Reiziger. Dat deden de Nijmegenaren zelfs zo enthousiast dat Jong Ajax er gevaarlijk uit wist te komen, waarbij Verdonk nét te laat ingreep ten opzichte van Nunnely. De linksback werd, waar het thuispubliek graag een rode kaart had gezien wegens het neerhalen van een doorgebroken speler, bekeurd met een gele prent en is zodoende geschorst voor de thuiswedstrijd tegen Jong AZ. Even later was Johnsen net als in de eerste helft dichtbij een doelpunt, maar zijn bekeken poging scheerde langs de buitenkant van de paal.

In het laatste kwartier van de wedstrijd bleef N.E.C. proberen om een doelpunt te forceren, maar voorzetten kwamen niet aan en individuele acties kwamen niet uit de verf. Het duurde tot drie minuten voor tijd voordat N.E.C. er wél weer een keer doorheen kwam, toen invaller Jari Schuurman met dank aan Achahbar oog in oog kwam te staan met Lamprou maar de bal vervolgens naast schoof. Het was de grootste kans van de wedstrijd voor de Nijmegenaren, die uiteindelijk na negentig minuten voetballen met lege handen huiswaarts keerden. Door de nederlaag is N.E.C. weer afhankelijk van de resultaten van Fortuna Sittard om aanspraak te maken op een eventuele directe promotie.

Lees ook de voorbeschouwing

Wedstrijdverloop

0
45
90
 • Icoon
  Matusiwa krijgt gele kaart
 • Icoon
  Johnsen scoort 1 - 0 ( Nunnely )
 • Icoon
  Ted van de Pavert krijgt gele kaart
 • Icoon
  Wojciech Golla krijgt gele kaart
 • Icoon
  Pasquali voor Mazraoui
 • Icoon
  Bergsma krijgt gele kaart
 • Icoon
  Calvin Verdonk krijgt gele kaart
 • Icoon
  Jari Schuurman voor Ferdi Kadioglu
 • Icoon
  Kevin Jansen voor Gregor Breinburg
 • Icoon
  de Wit krijgt gele kaart
 • Icoon
  Kevin Jansen krijgt gele kaart
 • Icoon
  Sierhuis voor Nunnely
    • 0
    • Stopwatch icoon
    • Start wedstrijd
    • 16
    • Icoon
    • Matusiwa krijgt gele kaart
    • 24
    • Icoon
    • Johnsen scoort 1 - 0 ( Nunnely )
    • 29
    • Icoon
    • Ted van de Pavert krijgt gele kaart
    • 42
    • Icoon
    • Wojciech Golla krijgt gele kaart
    • 45
    • Stopwatch icoon
    • Einde eerste helft
    • 45
    • Stopwatch icoon
    • Start tweede helft
    • 58
    • Icoon
    • Pasquali voor Mazraoui
    • 64
    • Icoon
    • Bergsma krijgt gele kaart
    • 64
    • Icoon
    • Calvin Verdonk krijgt gele kaart
    • 81
    • Icoon
    • Jari Schuurman voor Ferdi Kadioglu
    • 81
    • Icoon
    • Kevin Jansen voor Gregor Breinburg
    • 90
    • Icoon
    • de Wit krijgt gele kaart
    • 90
    • Icoon
    • Kevin Jansen krijgt gele kaart
    • 90
    • Icoon
    • Sierhuis voor Nunnely
    • 90
    • Stopwatch icoon
    • Einde wedstrijd

  De wedstrijd in beeld

  Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven