Eerste bezoek aan N.E.C.

Welkom in het Goffertstadion!

Daar, verscholen tussen de bomen, ligt ‘De Bloedkuul’. De lichtmasten werpen hun verlichting de Goffertweide in en schijnen zo de mensen bij die op hun pad naar het stadion zijn. Vaders met hun zoon aan de hand, voltallige gezinnen en vriendengroepen: Iedereen is op weg naar het Goffertstadion, op weg naar een avondje rood, groen en zwart. De spanning wordt voelbaarder naarmate men dichterbij het stadion komt en de rijen voor de toegangspoorten dikker worden. Zeker voor hen die hun debuut op de Gofferttribune gaan maken belooft het een bijzondere dag te worden, want de eerste keer bij N.E.C. vergeet je niet. En om die eerste keer zo aangenaam mogelijk te maken, is het goed om op voorhand van een aantal zaken op de hoogte te zijn.

Bereikbaarheid

De volledige adresgegevens van het Goffertstadion zijn Stadionplein 1, 6532 AJ te Nijmegen. Het stadion is omgeven door het groen van het Goffertpark en is goed bereikbaar per voet, met de fiets, met de auto en met het openbaar vervoer.

Fiets
Bezoekers die op de fiets komen, kunnen deze kwijt in het Goffertpark of in de fietsenstallingen bij het Goffertstadion. Dit betreffen geen bewaakte fietsenstallingen.

Auto
Parkeren op het terrein van N.E.C. is enkel toegestaan voor mensen met een beperking of voor bezoekers van de business seats. Zij dienen hier een parkeerkaart voor te hebben aangevraagd. Alle overige supporters die met de auto komen kunnen gratis parkeren in de wijk waarin het Goffertstadion ligt of op het parkeerterrein naast het NXP-gebouw. Dit gebouw ligt op een kleine tien minuten loopafstand van het stadion.

Openbaar vervoer
Supporters die met de trein komen hebben een aantal opties om bij het Goffertstadion te geraken: Allereerst is er het treinstation ‘Goffert’. Vanaf hier is het nog tien minuten wandelen naar het stadion. Als je uitstapt op het station ‘Nijmegen Centraal’ dien je vervolgens een bus te pakken naar ofwel de Krekelstraat (Bus 15, richting Wijchen), ofwel De Hertstraat (Bus 1, richting Malden Heidezoom), ofwel de Heideparkseweg (Bus 8, richting Hatert) ofwel de Burgemeester Daleslaan (Bus 12, richting Druten). Vanaf elk van deze vier bushaltes is het nog een paar minuten lopen naar het stadion.

Op de tribune

Het stadion van N.E.C. kent meerdere vakken waarin de supporters kunnen plaatsnemen. Deze vakken zijn echter niet allemaal hetzelfde: N.E.C. beschikt in het Goffertstadion over het zogeheten sfeervak ‘Vak 080’, waar de zeer fanatieke supporters van N.E.C. staan. Dit vak bestaat enkel uit een staantribune en heeft dus geen stoeltjes om op te zitten. Het tweede vak dat zich onderscheidt van de andere vakken is het uitvak (Vak B). Hier zitten alle supporters van de tegenpartij en dit vak is dan ook niet toegankelijk voor N.E.C.-supporters. Wél gelden op elke tribune dezelfde regels: Alle trappen, toegangen en vluchtroutes moeten te allen tijde vrijgehouden worden.

Veiligheid

Om de wedstrijden van N.E.C. in goede orde te laten verlopen, dienen er een aantal veiligheidsmaatregelen gehandhaafd te worden. Zo wordt iedere bezoeker bij binnenkomst gefouilleerd en gevraagd om zijn of haar tas te openen, omdat de volgende voorwerpen niet mee naar binnen mogen worden genomen:

·         gevaarlijke voorwerpen, waaronder wapens, messen, glas- en/of blik;
·         eet- en drinkwaren;
·         drugs en alcohol;
·         giftige, licht brandbare of licht explosieve materialen, vuurwerk;
·         (huis)dieren;
·         professionele foto- en video- en audio opnameapparatuur
·         alle overige zaken welke, naar het uitsluitende oordeel van de directie van N.E.C, een gevaar
kunnen opleveren voor de gezondheid, veiligheid en openbare orde.

Horeca

Tijdens thuiswedstrijden van N.E.C. nuttigt men natuurlijk graag een hapje en een drankje. Hiervoor zijn er in de gracht, de ruimte tussen het publiek en het veld, vijf horecapunten gevestigd waar middels een betaalkaart iets te eten en te drinken kan worden gehaald. Voor de betaalkaart wordt een bedrag van twee euro als borg gevraagd. In de grachten en op het SV-plein zijn servicepunten ingericht waar de N.E.C.-betaalkaart verkrijgbaar is voor niet-seizoenkaarthouders. Bij deze servicepunten staat personeel klaar om je te helpen met het aanschaffen van de kaart en eventuele andere vragen te beantwoorden.

Merchandise

Wil je aan je eerste bezoek aan N.E.C. ook een fysieke herinnering overhouden? Dat kan! Voor de hoofdingang van het stadion staat op wedstrijddagen de N.E.C. fankar vanaf twee uur voorafgaand aan de wedstrijd. Voor die tijd kun je ook terecht in onze fanshop, welke direct in de hoofdingang is gelegen.

Voor meer informatie kun je terecht bij de huisregels van het stadion, deze vind je hier!