KNVB Beker Dinsdag 19 september 2017, 20:45 JENS Vesting
FC Emmen
1 3
Voorbeschouwing FC Emmen - N.E.C.
Vier dagen na het teleurstellende gelijkspel tegen FC Emmen (1 - 1) is diezelfde ploeg dinsdagavond om 19.45 uur alwéér de tegenstander van N.E.C., deze keer in de strijd om de KNVB Beker.

Afgelopen vrijdag leek het er lang op dat N.E.C. drie punten ging overhouden aan de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen de Drentenaren, maar in blessuretijd wist verdediger Nick Bakker een vrije trap van voormalig N.E.C.-speler Youri Loen toch nog tot gelijkmaker te promoveren. In de eerste helft had Jari Schuurman N.E.C. op voorsprong gezet, maar dat bleek op de valreep dus niet genoeg voor een driepunter.

Dinsdag zal er hoe dan ook een winnaar komen in het treffen tussen de twee ploegen. Is het niet na negentig minuten, dan in ieder geval na verlenging of penalty’s. Trainer Adrie Bogers kan beschikken over een nagenoeg complete selectie. Alleen Kevin Janssen zal naar verwachting ontbreken in de keuzeopties van de oefenmeester.

Twee keer eerder troffen N.E.C. en FC Emmen elkaar in het bekertoernooi. Het is lang geleden, maar beide keren liep dat voor N.E.C. niet goed af. In het seizoen 1989-1990 werd het in Emmen 1 - 0 in het voordeel van de Drentenaren, terwijl het in de jaargang 1997-1998 in Nijmegen zelfs 0 - 2 werd voor FC Emmen. Opvallend detail: N.E.C. was destijds Eredivisionist, terwijl Emmen een divisie lager uitkwam.

Laten we hopen dat driemaal scheepsrecht is voor N.E.C. en dat in Emmen nu wel de volle winst gepakt gaat worden tegen de ploeg van trainer Dick Lukkien.
90' De wedstrijd is afgelopen
86' Mohamed Rayhi wordt gewisseld voor Joey Sleegers
72' Alexander Bannink wordt gewisseld voor Omran Haydray
54' Michael Chacon wordt gewisseld voor Anco Jansen
54' GOAL: Arnaut Groeneveld maakt de 1-3 (Assist door Ferdi Kadioglu)
49' GOAL: Sven Braken maakt de 1-2 (Assist door Wojciech Golla)
45' Rust
34' GOAL: Sven Braken maakt de 1-1
32' Nick Bakker wordt gewisseld voor Joris Voest
30' GOAL: Alexander Bannink maakt de 1-0

N.E.C. bekert verder na 1-3 overwinning op FC Emmen
N.E.C. heeft in een regenachtig Emmen de plaatselijke FC verslagen met 1-3 in de eerste ronde van de KNVB Beker. Waar er met rust nog een 1-1 stand op het scorebord stond na doelpunten van Alexander Bannink (1-0) en Sven Braken (1-1) liepen de Nijmegenaren na rust verder uit. Het waren nogmaals Braken en Arnaut Groeneveld die ervoor zorgden dat de ploeg van Adrie Bogers verder gaat in het bekertoernooi.

In de eerste tien minuten is er geen ploeg die het initiatief neemt, zowel N.E.C. als FC Emmen komen tot enkele kleine kansjes. Het is Calvin Verdonk die namens N.E.C. als eerste op het vijandelijke doel schiet: zijn zwabberschot van veraf wordt over de achterlijn getikt door doelman Telgenkamp. Daarna zoekt FC Emmen de aanval op met lange ballen achter de verdediging van de Nijmegenaren. De Emmenaren worden met name gevaarlijk door voorzetten van Bijl en Bannink. Kort na de eerste tien gespeelde minuten komt Emmen bijna op voorsprong: Gersom Klok staat volledig vrij om een voorzet van Bannink op de slof nemen maar Klok raakt de bal niet lekker en dus verdwijnt zijn schot over de achterlijn.

Het eerste echte gevaar komt vervolgens weer van N.E.C.: Ferdi Kadioglu trekt het middenveld over en passeert daarbij twee man. Zijn pass op Sven Braken springt echter weg van de linkervoet van de spits waardoor de actie van de middenvelder niet tot een doelpoging leidt. Het is wel de inleiding voor meer druk van N.E.C., dat een goede fase beleeft. In de twintigste minuut is het Rayhi die dichtbij de openingstreffer is, zijn schot wordt door een gestrekte Telgenkamp maar net over de achterlijn getikt. Enkele minuten later is het opnieuw Rayhi met een strak schot over de mat, dat een makkelijke prooi was voor de keeper van FC Emmen. Met een klein halfuur op de klok komt N.E.C. bijna op voorsprong door een hard schot van Michael Heinloth, dat Telgenkamp niet klemvast heeft. Uit de rebound volgt echter geen gevaar.

En dan is daar, in een fase waarin N.E.C. het overwicht heeft, ineens FC Emmen. Alexander Bannink neemt een diepe pass knap aan en rondt af door de bal over doelman Joris Delle te lobben. N.E.C. reageert echter snel; na een beroerde terugspeelbal kan Sven Braken profiteren en dat doet hij dan ook. Hij knalt de bal in het dak van het doel van Telgenkamp: 1-1! Na het Nijmeegse doelpunt is het FC Emmen dat weer wat druk zet, maar veel meer dan een aantal corners levert dat niet op.

Tweede helft

Na rust komt N.E.C. rap op een 1-2 voorsprong: in de 49ste minuut prikt Braken zijn tweede avond van de binnen, de assist komt op naam van Wojciech Golla. Zo’n vijf minuten later is het alweer raak! Na een knappe loopactie van Kadioglu is zijn bal op Arnaut Groeneveld op maat, hij kan in de korte hoek hard binnen schieten: 1-3!

Na de 1-3 verdwijnt de vaart enigszins uit het spel van beide ploegen. Emmen komt nog twee keer gevaarlijk uit maar Joris Delle beleeft een prima avond. Daar tegenover is Kadioglu nog gevaarlijk in de korte hoek, maar belandt de bal via de vuisten van Telgenkamp op de paal. N.E.C. wint dus met 1-3 in Emmen. Donderdag vindt om 23.15 uur de loting plaats voor de tweede ronde van de KNVB Beker, live te bekijken op FOX Sports en Veronica.