Eredivisie Zondag 17 maart 2024, 14:30 Galgenwaard
FC Utrecht
1 0
Jong N.E.C. speelt gelijk in laatste bekerwedstrijd
Jong N.E.C. had al geen kans meer op de halve finales in het bekertoernooi en speelde donderdagavond de laatste wedstrijd tegen Jong SC Cambuur slechts voor de eer. De beloften kwamen in Friesland na de openingsgoal van Michael den Heijer (foto) niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

In de openingsfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Zowel de thuisploeg als de bezoekers uit Nijmegen probeerden openingen te vinden, maar grote kansen bleven uit. Zowel Jong SC Cambuur als Jong N.E.C. probeerden het vooral van afstand en hadden daarbij geen succes. In de dertigste minuut braken de Nijmegenaren de ban. Samed Oztoprak werd op de rand van het strafschopgebied neergelegd, waarna Michael den Heijer met de rechtervoet de vrije trap in de hoek mikte: 0-1.

In de tweede helft zocht Jong SC Cambuur, dat zich wel kwalificeerde voor de halve finales van het bekertoernooi voor beloften, naar de gelijkmaker. Al na vijf minuten in de tweede helft dachten de Leeuwarders de 1-1 te pakken te hebben, maar de spits van de Friezen miste voor open doel. Twintig minuten voor tijd was het alsnog raak voor de gastheren. Een corner viel bij de tweede paal voor Conraad, die met een volley Jong N.E.C.-doelman Van Dijk klopte en de 1-1 noteerde. In de slotfase bleven doelpunten uit, waardoor er geen winnaar kwam en het bekertoernooi er voor Jong N.E.C. op zit.

Opstelling Jong N.E.C.: Van Dijk; Spierings, Den Heijer, Alberto (65. Franssen), Wouters; Hiensch (68. Smulder), Oztoprak, Ebecilio; Haouat, Bakker (68. Theunissen), Owobowale.