Voorbereiding Zaterdag 3 augustus 2019, 18:00 Goffertstadion
0 1
CA Osasuna
N.E.C. in laatste oefenduel onderuit tegen CA Osasuna

N.E.C. heeft haar laatste oefenwedstrijd verloren van CA Osasuna. In het Goffertstadion werd de eindstand bepaald op 0-1. Osasuna-aanvaller Brandon tekende voor het enige doelpunt van de avond. De Open Dag van N.E.C. kreeg, helaas voor de Nijmegenaren, niet de gewenste afsluiting. Volgende week vrijdag opent N.E.C. het competitieseizoen tegen FC Eindhoven.

Beide ploegen konden het gewenste tempo moeilijk vinden in de openingsfase. De eerste mogelijkheid was dan ook pas na een klein kwartier te noteren. Een voorzet van Lartey Sanniez was te hard voor Braken. Enkele minuten later was N.E.C.dichter bij de eerste treffer in de Goffert. Opnieuw was het Lartey Sanniez met een goede actie en zijn voorzet kwam wederom uit bij Braken, die ditmaal doorkopte richting Musaba. De flankspeler kopte richting de hoek, maar doelman Juan Pérez kon keren.

Achterstand

Na een halfuur spelen kwamen de bezoekers dan toch op voorsprong. Na goed veldspel was Brandon het eindstation, die op zijn beurt koel binnenschoot oog in oog met Branderhorst. De Nijmegenaren konden vervolgens geen vuist meer maken in het eerste bedrijf, waardoor beide ploegen met een 0-1 stand aan de thee gingen.

Tweede helft

Na de onderbreking kwam N.E.C. beter voor de dag. Ndayishimiye, die in de rust Musaba afloste, werd diepgestuurd en wist met zijn voorzet bijna de vrijlopende Okita te bereiken. Een Spaans been kon echter voorkomen dat de Duitser aan de bal kwam. Drie minuten later leek Okita alsnog de gelijkmaker op het scorebord te zetten, toen de vleugelaanvaller richting het Spaanse doel stormde. Een verdediger voorkwam een inzet met een tackle. Twintig minuten voor tijd leek N.E.C. een strafschop te verdienen nadat Braken naar de grond werd getrokken in de zestien, maar scheidsrechter Ruperti wuifde het voorval weg. Zodoende kwam er nog altijd geen gelijkmaker. Die gelijkmaker leek tevens ver weg toen Kvida de bal voor zijn eigen doel verloor. Gelukkig was de grote kans niet aan Avila besteedt. De aanvaller mikte één op één met Branderhorst naast. In de slotfase waren de Nijmegenaren nog tweemaal dicht bij een treffer. Eerst was Romeny gevaarlijk toen hij zich loswerkte van zijn tegenstander. De invaller vond op zijn beurt niet meer dan de benen van Pérez. Daarna werd Van Rooij hardhandig neergehaald in de zestien, waarbij De Goffert schreeuwde om een strafschop. Ruperti zag er wederom geen strafschop in. De gelijkmaker zou niet meer vallen, waardoor N.E.C. aankomende week tegen FC Eindhoven voor de eerste Nijmeegse treffer(s) in het Goffertstadion voor dit seizoen moet gaan.