KNVB Beker Zondag 21 april 2024, 18:00 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
1 0
Voorbeschouwing N.E.C. - ADO Den Haag
N.E.C. verloor afgelopen vrijdagavond met 2 – 0 van Heracles Almelo en daarom zal het in aanloop naar de wedstrijd met ADO Den Haag vooral vertrouwen putten uit de thuiszege op FC Twente (3 – 2) van twee weken terug. Het rechtstreeks treffen met de Hagenaars, die met één punt minder ook één positie lager op de ranglijst staan, is een belangrijke.

De nederlaag in Almelo afgelopen weekend kwam met name tot stand door een erg ongelukkige eerste tegentreffer. Via het lichaam van aanvoerder Gregor Breinburg, de lat en de paal caramboleerde een afstandsschot van Lerin Duarte achter N.E.C.-doelman Joris Delle. Kévin Mayi en Julian von Haacke waren achtereenvolgens voor en na rust dicht bij een Nijmeegse gelijkmaker, maar beiden troffen nu juist de verkeerde kant van het aluminium. Aan het slot van het duel bracht Samuel Armenteros met een intikker de definitieve beslissing: 2 – 0.

Om zaterdag tot een goed resultaat te komen, zullen de manschappen van Hyballa dan ook voornamelijk het goede gevoel uit de wedstrijd tegen FC Twente van anderhalve week terug mee willen nemen. Via Jay-Roy Grot hadden de Nijmegenaren op die mistige zaterdagavond een 2 – 0 voorsprong weten te nemen en die gaf men nooit meer uit handen. Enes Ünal leverde kort na rust nog wel een aansluitingstreffer, maar even later besliste Dario Dumić het duel en zorgde er daarmee voor dat de eigen treffer van Mikael Dyrestam zonder gevolgen bleef.

ADO Den Haag

Tegenstander in het Goffertstadion zaterdagavond is ADO Den Haag. De ploeg uit de residentie is de laatste weken bezig aan een vrije val, want waar het uit de eerste vier wedstrijden van de competitie al tien punten bij elkaar voetbalde, verzamelde het er in de laatste elf pas vier. De ploeg van Željko Petrović won in al deze wedstrijden alleen van Willem II (1 – 0) en speelde gelijk tegen Roda JC (1 – 1).

Afgelopen weekend moesten de Hagenaars in eigen huis hun meerdere erkennen in FC Utrecht, dat na ongeveer een halfuur spelen via Nacer Barazite de leiding had genomen. Topschutter bij de Domstedelingen Sébastien Haller zorgde een kleine tien minuten voor tijd voor de beslissing in het Kyocera Stadion: 0 – 2. Even daarvoor had de thuisploeg al afscheid moeten nemen van zijn sterkhouder Tom Beugelsdijk, die met twee keer geel van het veld was gestuurd door scheidsrechter Pol van Boekel.

ADO Den Haag kwam al een keer vaker op bezoek in het Goffertstadion dit seizoen. Op 21 september jongstleden kwamen beide elftallen elkaar namelijk al tegen in het kader van het bekertoernooi. Het duel eindigde destijds in 0 – 0 en door doelpunten van Gregor Breinburg namens N.E.C. en Gervane Kasteneer voor de bezoekers bleef het ook na 120 minuten onbeslist. In de penaltyreeks bleek ADO uiteindelijk de sterkste.
N.E.C. eenvoudig voorbij ADO Den Haag
N.E.C. heeft zaterdagavond de degradatiekraker tegen ADO Den Haag met 3-0 gewonnen. Door de zege neemt N.E.C. afstand van de degradatiezone van de eredivisie. De Nijmegenaren  verzamelden 18 punten uit 15 wedstrijden. De voorsprong op ADO Den Haag is dankzij de overwinning gegroeid naar 4 punten.

N.E.C. wilde zich eigen huis tegen ADO Den Haag herstellen van de nederlaag van een week eerder tegen Heracles Almelo. In het Goffertstadion verloor het team van trainer Peter Hyballa voor het laatst op 16 oktober. Toen was Feyenoord met 1-2 te sterk voor de Nijmegenaren.

Tegen de club uit Den Haag schoot N.E.C. uit de startblokken. Al binnen 10  minuten lag de bal achter ADO Den Haag-doelman Ernestas Setkus in het doel. Kévin Mayi schoot de bal schitterend in de kruising na een fraaie steekbal van jongeling Ferdi Kadioglu.

Nog geen drie minuten later was het opnieuw raak. Deze keer verschalkte Tyronne Ebuehi zijn eigen doelman: 2-0. De vleugelverdediger werkte de bal in eigen doel na een vrije trap van Julian von Haacke. N.E.C. was eigenlijk de gehele eerste helft de bovenliggende partij. Na ongeveer een halfuur voetballen kreeg Kadioglu de kans om te scoren, maar zijn schot ging over de achterlijn.

Vlak voor rust werd het via Mohamed Rayi alsnog 3-0. De dribbelaar kreeg de bal mee van Mayi en vanuit een moeilijke hoek schoof hij de bal binnen achter Setkus. De Nijmegenaren hadden in het restant van de eerste helft geen problemen meer met de bezoekers uit Den Haag.

Het enige wapenfeit van de bezoekers kwam van de voet van Édouard Duplan. De Franse aanvaller produceerde niet meer dan een rollertje in de handen van Joris Delle.

Bij ADO Den Haag ontbrak zaterdagavond onder meer Tom Beugelsdijk. De verdediger zat een schorsing uit. De laatste zege van ADO dateerde van 5 november. Toen werd Willem II met 1-0 aan de kant gezet. Na rust begonnen de bezoekers wat dreigender, maar pogingen van Gervane Kastaneer konden Delle niet verontrusten.

Het eerst gevaar namens de thuisploeg in de tweede helft werd gesticht door Mayi. De spits schoot op doel, maar zijn inzet leverde geen vierde treffer op. In het restant van de wedstrijd kwam N.E.C. niet meer in de problemen. Aanvallend kon de thuisploeg ook niet echt meer een vuist maken. Een inzet van Gregor Breinburg was een van de laatste wapenfeiten. Een mooi laatste moment waren de eerste speelminuten van routenier en publiekslieveling Jeffrey Leiwakabessy. Hij kwam in het veld voor Janio Bikel tot grote vreugde van het publiek.

In Person Man of the Match: Kévin Mayi