Eredivisie Zaterdag 22 april 2017, 18:30 Goffertstadion
N.E.C.
0 1
Excelsior
Voorbeschouwing N.E.C. - Excelsior
Komende zaterdag staat om 18.30 uur de wedstrijd tegen Excelsior op het programma. Een wedstrijd waar in Nijmegen en omstreken al lang over gesproken wordt, aangezien het een thuiswedstrijd betreft tegen een directe concurrent in de strijd tegen degradatie.

Het zal derhalve een wedstrijd van de waarheid worden: win je ‘m, dan is de strijd nog lang niet gestreden en doe je goede zaken op de ranglijst. Verlies je ‘m, dan wordt het wel heel moeilijk om de nacompetitie nog te ontlopen. Er is N.E.C. dan ook alles aan gelegen om tegen de Rotterdammers een goed resultaat te boeken en zo de neerwaartse spiraal waarin de ploeg zich bevindt een halt toe te roepen.

Afgelopen weekend verloor N.E.C. met 3 - 0 bij FC Twente, terwijl Excelsior tegen Vitesse met 1 - 0 juist de volle buit pakte. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag (als huurling van PSV speelde hij in het seizoen 1989-1990 tien wedstrijden voor N.E.C.) is de laatste tijd sowieso al punten aan het sprokkelen. Zo werd een week voor de overwinning tegen Vitesse ook al gewonnen van Sparta. Op het Kasteel werd het 2 - 3 in het voordeel van de Kralingers. De aanvoerder van Excelsior is overigens een bekende in de Goffert: Ryan Koolwijk.

Voor N.E.C. is het zaterdag erop of eronder. De ploeg van trainer Peter Hyballa zal tegen Excelsior de laatste strohalm moeten grijpen om zo zicht te blijven houden op weer een jaar Eredivisie-voetbal. N.E.C. zal dat in ieder geval moeten gaan doen zonder aanvoerder Gregor Breinburg die tegen FC Twente zijn vijfde gele kaart incasseerde en derhalve geschorst is. Ook Mikael Dyrestam is vanwege zijn knieblessure nog altijd niet van de partij.
Wedstrijdverslag N.E.C. - Excelsior
In de degradatiekraker tegen Excelsoir heeft N.E.C verloren van een directe concurrent. Door een rake kopbal van Mike van Duinen nam Excelsior de volle buit mee uit Nijmegen. De ploeg van trainer Peter Hyballa leed daardoor vanavond zijn zevende nederlaag op rij en de problemen zijn daardoor nog groter geworden.

Naar aanleiding van de slechte resultaten van de afgelopen weken kon N.E.C. wel steun gebruiken van de supporters. Mede door de speech van Hyballa vorige week na de wedstrijd in Enschede staken zij de ploeg een hart onder de riem. Voor aanvang van de wedstrijd zat de sfeer er goed in en kreeg de ploeg de gewenste steun van de fans. N.E.C gaf haar achterban hoop in de beginfase: ze zaten er vanaf het begin fel op alleen kwam de ploeg niet tot grote kansen. Een aantal afstandsschoten van de Nijmegenaren en vrije trappen van Fomitschow leidde niet tot het gewenste gevaar. Via een hoekschop werd Excelsior gevaarlijk via Jurgen Mattheij, maar ook de uitploeg speelde weinig klaar.

De treffer van Mike van Duinen in de 58ste minuut kwam als een duveltje uit een doosje. Het was de eerste echte grote mogelijkheid van de wedstrijd en die was meteen raak. Vlak daarna greep de N.E.C-trainer in met de wissels Kadioglu en Mayi voor Grot en Groeneveld. Maar met de nieuwelingen werd het spel niet beter. N.E.C. drong zoals vaker in het seizoen wel aan, maar creëerde amper kansen. Daarbij ontbraken, wegens schorsingen, sterkhouders Breinburg en Rayhi die dit seizoen regelmatig bij doelpunten betrokken waren. Michael Henloth was nog dichtbij in de slotfase toen een bal in de kluts voor zijn voeten terechtkwam, maar hij schoot de bal naast.

Met nog twee wedstrijden te spelen kan de nacompetitie nog steeds ontlopen worden. Dat zal wel een zware kluif worden aangezien er twee wedstrijden tegen sterke teams uit het linkerrijtje (AZ en Heerenveen) op het programma staan. Na een vrij weekend ontvangt N.E.C. op 7 mei AZ in het Goffertstadion waarna de competitie wordt afgesloten in Heerenveen op 14 mei.
Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 13 december 2019 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
Almere City FC

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Jong Ajax 33
4 FC Volendam 33
5 NAC Breda 31
6 Excelsior 31
7 Go Ahead 28
8 NEC 27
9 Jong Utrecht 27
10 Telstar 25
11 Almere City 25
12 FC Den Bosch 22