Eredivisie Zondag 14 april 2024, 20:00 Goffertstadion
2 2
PEC Zwolle
Voorbeschouwing Jong PSV - N.E.C.
Voor het eerst dit seizoen staat voor N.E.C. een maandagavondwedstrijd op het programma. Op 25 september wordt in het Philips Stadion om 20.00 uur afgetrapt voor de wedstrijd Jong PSV – N.E.C. Het is voor N.E.C. ook meteen de eerste wedstrijd tegen een beloftenploeg dit seizoen.

Drie jaar geleden was de uitwedstrijd tegen Jong PSV één van de zeldzame verliespartijen die N.E.C. die jaargang speelde. In de troosteloze ambiance van een nagenoeg leeg stadion wist Aleksandar Bojlević in de laatste minuut met een toevalstreffer de winst voor de Eindhovenaren zeker te stellen. De return in Nijmegen werd met 5 - 2 overigens wel een prooi voor N.E.C. De Nijmegenaren kwamen nog wel op achterstand door een curieus eigen doelpunt van doelman Joshua Smits, maar zetten de boel recht middels treffers van Sjoerd Ars (3x), Tom Daemen en Anthony Limbombe. Bij Jong PSV speelde Suently Alberto de volle 90 minuten. Inmiddels staat de verdediger onder contract bij N.E.C. Ook Arnaut Groeneveld en Mohamed Rayhi maakten in het verleden minuten voor Jong PSV.

Op de ranglijst doen N.E.C. en Jong PSV op dit moment weinig voor elkaar onder. Beide ploegen wonnen twee keer, speelden twee keer gelijk en verloren één keer. N.E.C. wist tot nu toe alleen één doelpunt meer te maken dan de Eindhovenaren en staat daarom een plekje hoger in de stand (7e). Zowel N.E.C. als Jong PSV speelde vorig weekend gelijk. Waar N.E.C. in de laatste minuut de gelijkmaker van FC Emmen om de oren kreeg, stond bij de wedstrijd MVV – Jong PSV na negentig minuten nog altijd 0 - 0 op het scorebord. Bij de ploeg van trainer Dennis Haar stond onder andere Marcel Ritzmaier in de basis, die in het seizoen 2015-2016 nog op huurbasis uitkwam voor N.E.C.

De afgelopen speelronde eindigde voor N.E.C. dankzij de late gelijkmaker van FC Emmen in een teleurstelling, maar tegen datzelfde FC Emmen werd afgelopen dinsdag een terechte overwinning geboekt in de strijd om de KNVB Beker. In Emmen werd het 1 - 3 in Nijmeegs voordeel, dankzij doelpunten van Sven Braken (2x) en Arnaut Groeneveld.

De ziekenboeg van N.E.C. is nagenoeg leeg. Alleen Kevin Jansen zal waarschijnlijk nog niet fit genoeg zijn om aan de selectie van Adrie Bogers te worden toegevoegd. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Joey Kooij. De scheidsrechter floot nog nooit eerder een wedstrijd van N.E.C., maar was al wel al vijf keer leidsman bij een wedstrijd van Jong PSV.
90' Tweede gele kaart Kenneth Paal
86' Sven Braken wordt gewisseld voor Jordan Larsson
84' Gele kaart Mauro Junior
81' Steeven Langil wordt gewisseld voor Mohamed Rayhi
80' Gele kaart Guus Joppen
78' GOAL: Sam Lammers maakt de 3-3
66' GOAL: Sam Lammers maakt de 2-3
63' GOAL: Wojciech Golla maakt de 1-3
61' Dante Rigo wordt gewisseld voor Mauro Junior
59' Nikolai Laursen wordt gewisseld voor Donyell Malen
44' GOAL: Ted van de Pavert maakt de 1-2 (Assist door Ferdi Kadioglu)
23' GOAL: Guus Joppen maakt de 1-1 (Assist door Ferdi Kadioglu)
2' Gele kaart Calvin Verdonk
2' GOAL: Albert Gudmundsson maakt de 1-0

N.E.C. speelt gelijk in doelpuntrijk duel met Jong PSV
N.E.C. heeft in een aantrekkelijke wedstrijd gelijkgespeeld bij Jong PSV. In het Philips Stadion werd het na een 1 - 3 voorsprong voor de bezoekers toch nog 3 - 3. Guus Joppen, Ted van de Pavert en Wojciech Golla zorgden voor de Nijmeegse treffers, maar die drie goals leverden dus geen Nijmeegse overwinning op.

De start van de Nijmegenaren had niet slechter gekund, want de wedstrijd was nog geen minuut onderweg toen Calvin Verdonk al aan de noodrem moest trekken in het eigen strafschopgebied. De linksback hield Gudmundsson vast, die anders vrije doortocht had op weg naar keeper Smits. De IJslander ging zelf achter de bal staan en opende vanaf de stip de score: 1 - 0. Laursen had de voorsprong luttele minuten later zelfs kunnen verdubbelen, maar de linkeraanvaller van Jong PSV stiftte de bal na een vlot lopende aanval naast.

In de twaalfde minuut kwam N.E.C. voor het eerst bij het Eindhovense doel in de buurt, maar de voorzet van Mohamed Rayhi was aan de harde kant. Hierdoor kon Sven Braken er weinig mee. Eén minuut later was de voorzet vanaf de linkerkant van Arnaut Groeneveld wel perfect, maar de volledig vrijstaande Kadioglu kopte de bal naast het doel van Eloy Room.

Een uitstekende redding van Smits voorkwam na twintig minuten de tweede Eindhovense treffer. De rappe buitenspelers van Jong PSV combineerden eenvoudig door de defensie heen, maar de N.E.C.-sluitpost stond op de goede plek om het schot van Gudmundsson te pareren. Ook een poging van Lammers eindigde op de vuisten van Smits, die daarmee N.E.C. in de wedstrijd hield.

De reddingen van Smits werden beloond, want na een uitstekende hoekschop kopte Guus Joppen de gelijkmaker tegen de touwen: 1 - 1. Hoewel die goal uit de lucht kwam vallen werkte hij wel bevrijdend voor de Nijmegenaren. Het initiatief werd overgenomen en er kwamen mogelijkheden op de 1-2. Sven Braken miste na een lage voorzet van Groeneveld en diezelfde Braken dwong Room tot tweemaal toe tot een knappe redding met een harde kopbal. Vlak voor rust kwam N.E.C. dan toch op voorsprong. Wederom viel een hoekschop goed voor een Nijmeegs been en het was ditmaal Ted van de Pavert die Room klopte: 1 - 2.

De tweede helft was vijf minuten oud toen de bal voor de tweede keer deze wedstrijd op de stip lag. Deze keer was het N.E.C. dat mocht aanleggen na een overtreding op Rayhi. Braken mocht het klusje klaren, maar daar slaagde de spits niet in. Room pakte de matig ingeschoten pingel en weerhield de Nijmegenaren van hun derde treffer. Jong PSV was echter nog maar sporadisch op de N.E.C.-helft te vinden en ondanks de gemiste strafschop was het wachten op de derde treffer van de ploeg van Adrie Bogers. Die viel, hoe kon het ook anders, uit een standaardsituatie. Na een afgeslagen hoekschop werd de bal vanaf de linkerkant voorgezet. De bal kwam voor de voeten van Wojciech Golla terecht, die van dichtbij de 1 - 3 binnenschoot. Het verschil van twee doelpunten was echter maar van korte duur, want na een scrimmage voor het Nijmeegse doel drukte Sam Lammers af en was het 2 - 3.

De spanning was daarmee meteen weer terug in de wedstrijd, want de Eindhovenaren putten moed uit de aansluitingstreffer en gingen op zoek naar de gelijkmaker. In eerste instantie leverde dat weinig uitgespeelde mogelijkheden op, maar een kwartier voor tijd viel de bal ineens goed voor de thuisploeg. Het was wederom Lammers die oog in oog met Smits kwam te staan en de keeper kansloos liet: 3 - 3. Maher leek ook meteen de 4 - 3 voor Jong PSV op de schoen te hebben, maar het harde afstandsschot van de middenvelder werd ternauwernood uit de kruising geranseld.

In de slotfase durfden beide ploegen niet vol voor de overwinning te spelen, maar zorgde een N.E.C.-hoekschop wel voor het nodige gevaar. Drie Nijmegenaren kregen het leer net niet achter Room getikt. Een rode kaart voor PSV’er Paal in blessuretijd zorgde nog voor hoop bij de meegereisde supporters, maar de verlossende treffer viel niet meer. Door het gelijke spel staat N.E.C. na zes wedstrijden op de zevende plaats en heeft het negen punten. Aanstaande vrijdag komt nummer drie MVV Maastricht op bezoek in de Goffert.