Eredivisie Zaterdag 1 oktober 2016, 19:45 Parkstad Limburg Stadion
Roda JC
0 1
N.E.C. boekt zwaarbevochten zege op Roda JC
N.E.C. is zaterdagavond op bezoek bij Roda JC in Kerkrade een broodnodige zege geboekt: 0-1. Lange tijd leek het duel te eindigen in een doelpuntloos gelijkspel maar tien minuten voor tijd maakte Kévin Mayi het enige doelpunt van de wedstrijd. Door de zege heeft N.E.C. nu negen punten uit acht wedstrijden. Roda JC blijft de hekkensluiter van de eredivisie met slechts drie punten.

N.E.C. startte in Kerkrade met dezelfde elf spelers al een week eerder toen er gelijk werd gespeeld tegen Willem II (0-0). Het was lang geleden dat N.E.C. de volle buit pakte op bezoek bij Roda JC in de eredivisie. De Nijmegenaren stapten in 2008 als winnaar van het veld dankzij doelpunten van Johnny van Beukering en Jeremain Lens.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg, maar een kopbal van verdediger Daryl Werker miste het doel op een haar. Na de kans voor Roda JC golfde het spel op-en-neer. N.E.C, liet de Limburgers het spel maken en wachtte geduldig af. De ploeg van trainer Yannis Anastasiou kreeg echter snel de overhand, maar dat resulteerde niet direct in grote kansen.

Na ruim een kwartier moest doeman Joris Delle voor het eerst echt handelend optreden. De keeper onderschepte met een knappe reflex een voorzet van de rechterkant en voorkwam daarmee een gigantische kans voor Roda JC. Aan de kant van de thuisploeg was Adil Auassar de gevaarlijkste speler. De aanvallende middenvelder probeerde het enkele keren van afstand, maar hij vond telkens Delle op zijn weg. Een voorzet van Roda JC-verdediger Ard van Peppen was eigenlijk illustrerend voor de eerste helft. De rechtsachter schoot de bal over iedereen heen over de achterlijn.

Na rust kwam N.E.C. beter uit de startblokken. De eerste mogelijkheid was voor de bezoekers via Mikael Dyrestam. Het schot van de verdediger ging echter net voorlangs het doel van keeper Benjamin van Leer. Niet veel later was N.E.C. opnieuw gevaarlijk, maar een hard schot van Kévin Mayi werd ternauwernood over het doel getikt door Van Leer.

Na de goede openingsfase van de tweede helft viel N.E.C. ver terug. De ploeg had moeite om het spel te maken en het was vooral tegenhouden. Roda JC werd daarentegen niet echt gevaarlijk. Toch kwam N.E.C. ongeveer tien minuten voor tijd op voorsprong. Mayi schoot de bal achter Van Leer na een steekbal van invaller Quincy Owusu-Abeyie. Het doelpunt kwam enigszins uit de lucht vallen, maar daar was de vreugde aan de kant van de Nijmegenaren niet minder om. Daarna probeerde Roda JC het nog wel, maar de Limburgers werden niet meer gevaarlijk. Het duel eindigde in een zwaarbevochten zegen voor N.E.C: 0-1.

Volgende week staat er vanwege een interlandperiode geen wedstrijd op het programma  voor de Nijmegenaren. Op 16 oktober komt Feyenoord op bezoek in het Goffertstadion.