Algemeen

Rémy Amieux:"Ik hoop op een ander seizoen dan vorig jaar"

Rémy Amieux:"Ik hoop op een ander seizoen dan vorig jaar"
"Vakantie is altijd te kort, maar ik had wel degelijk zin om weer te beginnen", lachte Rémy Amieux na de met 7-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen het Drutense Dio '30. "Na één maand zonder voetbal begint het echt wel weer te kriebelen. Het is lekker om weer terug te zijn en in de voorbereiding het goede gevoel te krijgen in de groep."

Tegen Dio '30 speelde Amieux zelf de eerste helft mee. "Of ik het leuk vind om tegen een amateurteam te spelen? Nou, echt leuk vinden is wat overdreven, maar het is het is wel een goede manier om ingespeeld te raken met een nieuwe groep en zo vertrouwen te kweken. Bovendien is het voor een amateurteam natuurlijk ook leuk en goed om eens tegen een profclub te spelen."

Zelf hoopt Amieux op een ander seizoen dan het vorige, toen hij na zijn blessure en de komst van Kevin Conboy voornamelijk op de bank zat en als invaller zijn minuten maakte: "Ik zie het liefst een heel ander seizoen inderdaad. Vorig jaar raakte ik eerst geblesseerd en daarna kwam Kevin Conboy, die - eerlijk is eerlijk - gewoon goed speelde. Dat is dan vervelend, maar dat is voetbal. Die concurrentie is er en dat moet je accepteren. Al te moeilijk is dat voor mij niet, want het is gewoon 'part of the job'. Blessures, rode kaarten...er kan zoveel gebeuren en het hoort er allemaal bij. Dit jaar ga ik gewoon weer mijn best doen en dan hopen dat het voldoende is."

Wanneer Amieux kijkt naar de selectie die er op dit moment is bij N.E.C., dan trekt hij alvast één conclusie: "Als ik zie dat mensen als Sno en Roorda nu bij ons rondlopen, dan denk ik dat Carlos Aalbers het tot dusverre goed gedaan heeft. Dat zijn namelijk goede spelers om in je team te hebben. Er zal nog wel wat bij moeten komen om echt de competitie mee in te kunnen, maar van mij mag het snel beginnen."

Door Teun van Thiel

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36