Algemeen

Perspraat #NECAZ: “We gaan er weer vol gas tegenaan”

Perspraat #NECAZ: “We gaan er weer vol gas tegenaan”

Na de bekerdeceptie van vorige week is het vizier bij N.E.C. weer gericht op de Eredivisie. Die wordt zondag door N.E.C. hervat met een thuiswedstrijd tegen AZ Alkmaar. De rood-witten staan momenteel op de vierde plaats, twee plekken hoger dan N.E.C.

Tussen AZ en N.E.C. staat Ajax, met twee punten meer dan N.E.C. Ajax speelde eerder deze speelronde gelijk tegen Excelsior. “Dat geeft ons extra energie”, zegt Rogier Meijer. De trainer heeft de bekerfinale een plekje gegeven en kijkt weer vooruit. “Wij moeten het van ons eigen spel hebben en dat gaan we dus ook tegen AZ proberen te spelen. Helaas zonder Bart van Rooij, die geblesseerd is uitgevallen in de bekerfinale en voorlopig langs de kant staat.”

Mees Hoedemakers is er zondag wel bij. De middenvelder doorliep de jeugdopleiding van AZ en dus roept dit duel extra gevoelens op. “Het is vooral leuk. Veel mensen die er zaten toen ik er was zijn ook weer weg, maar er zitten nog wat vaste gezichten. Het is leuk om hun weer te zien. En sowieso is AZ wel een leuke tegenstander: een ploeg die probeert te voetballen en waartegen we goed kunnen gaan vechten. Bij winst gaan we over Ajax heen en staan we vijfde, dus we gaan er weer vol gas tegenaan.”

Bekijk Perspraat N.E.C. - AZ hieronder. 

Eredivisie Zondag 12 mei 2024 Goffertstadion
N.E.C.
14:30
Feyenoord

Stand Eredivisie
1 PSV 87
2 Feyenoord 78
3 FC Twente 63
4 AZ 61
5 Ajax 52
6 NEC 50
7 FC Utrecht 49
8 Go Ahead 43
9 Sparta R'dam 43
10 Heerenveen 37