Interview

Wojciech Golla:'Vanavond nog even naar de ranglijst kijken'

Wojciech Golla:'Vanavond nog even naar de ranglijst kijken'
Met nieuweling Dario Dumic aan zijn zijde was centrale verdediger Wojciech Golla ook in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Twente weer regelmatig een rots in Nijmeegse branding. De Poolse mannetjesputter deed na afloop van de wedstrijd dan ook met een goed gevoel zijn verhaal.

“Wéér drie punten en wéér geen tegengoal, dan kun je natuurlijk alleen maar tevreden zijn”, zo zei hij. “Eigenlijk zette Twente ons in de tweede helft best wel onder druk en waren wij toen slordiger in balbezit, maar toen wij de 1-0 maakten was dat wel voorbij.”

Zelf was Golla uiteraard vooral ook te spreken over de zoveelste ‘clean sheet’ van deze competitie. Sterker nog, doelman Brad Jones heeft sinds zijn debuut bij N.E.C. – toch alweer drie wedstrijden geleden – nog niet één tegendoelpunt hoeven incasseren. Golla: “Ook voor mij persoonlijk is dat natuurlijk positief, want dat is toch waar je elke wedstrijd voor gaat. Nu is het taak dat ook zaterdag tegen AZ weer voor elkaar te krijgen.”

Na het vertrek van Rens van Eijden speelt Wojciech Golla inmiddels twee wedstrijden met Dario Dumic als compagnon in het hart van de defensie. Grote aanpassingen heeft dat niet gevergd voor de vriendelijke Pool: “Toen Dario naar Nijmegen kwam hebben we meteen gepraat over de tactieken en de manier waarop we zaken moesten aanpakken. Ik heb verteld hoe ik over zaken dacht en hij deed zijn zegje. Zo praat je over die dingen. Natuurlijk is er met Rens wel wat weggevallen, maar nu is het aan ons de taak dat gat op te vullen. Tot nu toe gaat dat goed.”

Golla zelf speelde tegen FC Twente een prima wedstrijd, maar zelf zal hij dat niet snel bevestigen: “Nee, ik zeg nooit van mezelf dat ik goed gespeeld heb, dat moeten anderen maar doen. Maar dankjewel, als jij vond dat ik goed speelde vandaag.” Net zoals iedereen die N.E.C. een warm hart toedraagt, kan ook Golla alleen maar blij zijn als hij naar de ranglijst van de Eredivisie kijkt: “Dit konden we vooraf alleen maar hopen natuurlijk. We hebben wel gewoon een goede ploeg natuurlijk, maar toch denk ik dat ik vanavond nog wel even een keer naar de ranglijst ga kijken, ja.”

Lees ook het wedstrijdverslag
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36