Interview

Kévin Mayi:'De mensen in Nijmegen zijn aardig'

Kévin Mayi:'De mensen in Nijmegen zijn aardig'
Afgelopen zomer streken diverse spelers neer in Nijmegen. Eén van deze nieuwe gezichten is de 23-jarige Fransman Kévin Mayi. Wij spraken hem over zijn eerste doelpunten en zijn verwachtingen voor het seizoen.

Kévin Mayi is geboren en getogen in Lyon. De aanvaller begon zijn carrière in de jeugd bij AS Saint-Etienne, stroomde door naar het eerste elftal en maakte als 19-jarige al zijn debuut in de Franse Ligue 1 tegen Olympique Marseille. Na perioden bij FC Chamois Noirt en Gazalec Ajaccio tekende Mayi afgelopen zomer een contract voor drie seizoenen bij N.E.C.

Kévin, je hebt altijd in Franse competities gevoetbald, nu speel je in de Eredivisie. Wat zijn de verschillen tussen de competities?

Ik zie geen grote verschillen tussen de twee competities. In Frankrijk hebben ze meer geld, maar ik vind het niveau echt niet tegenvallen in de Eredivisie. In de Eredivisie wordt er meer op de aanval gespeeld. Als je hier met 4-3 wint speel je een goede wedstrijd, spectaculair zelfs. Maar in Frankrijk spelen ze defensief, als je daar met 1-0 wint is het een goede wedstrijd omdat de verdedigers dan geen tegendoelpunten hebben gekregen.

Voordat je naar Nijmegen kwam heb je op Corsica gewoond, hoe beviel dat eilandleven?

Het was erg relaxed, de zon scheen er elke dag. Maar soms was het een beetje te relaxed. Natuurlijk ligt m’n focus altijd op het voetbal, maar daar hoort ook ontspanning bij op de momenten dat je niet traint. Op het eiland was er, behalve het strand, weinig te doen.

En nu woon je in een studentenstad en is het 15 graden kouder. Bevalt dat?

Jazeker! Ik vind Nijmegen het ‘kleine Lyon’, het verschil tussen Nijmegen en Lyon is dat je hier meer groen hebt.  Ik vind de mensen in Nijmegen allemaal aardig. Als ik iets vraag aan iemand dan word ik geholpen en niemand reageert boos of geïrriteerd. Toen ik naar Nijmegen kwam, werd me verteld dat het hier altijd koud was maar tot nu toe valt het me alles mee.

Je lijkt goed in je vel te zitten bij N.E.C. Hoe zijn de eerste paar maanden bij de club?

Ik ben goed opgevangen door de club en mijn medespelers. De open dag met de fans was erg leuk. Ze probeerden Frans  met me te praten en ik probeerde andersom Nederlands met hen te spreken. Ik vind het belangrijk om me ergens thuis te voelen en dit soort dingen dragen daar echt aan bij!

Ondanks dat er veel nieuwe spelers zijn bij N.E.C. lijkt het team al een hechte groep. Wat doen jullie voor de teamgeest?

Zowel binnen als buiten  de lijnen gaat het team goed met elkaar om. In het team zitten veel jonge spelers, soms missen we de ervaren mensen op het veld en dat is vooral moeilijk als het minder gaat in de wedstrijd. Nieuwe, jonge spelers betekent echter ook dat er vol op mogelijkheid is om sterker te worden en om te groeien.

Jij hebt in ieder geval je eerste doelpunten binnen, tegen Go Ahead scoorde je twee keer.

Daar was ik zeker blij mee, aan de andere kant heb ik in die wedstrijd meerdere kansen gehad die ik niet af gemaakt heb. Die twee doelpunten was dus eigenlijk niet goed genoeg en ik was na de wedstrijd vooral teleurgesteld dat we niet hadden gewonnen.

 
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36