Interview

Ernest Faber:'Ik dacht dat we verder waren'

Ernest Faber:'Ik dacht dat we verder waren'
Na weken van voorspoed kreeg N.E.C. vanavond in Leeuwarden een flinke domper te verwerken.

De Nijmegenaren gingen op bezoek bij SC Cambuur met 3-1 onderuit en dat was volgens Ernest Faber weliswaar volledig terecht, maar niet minder onnodig: “We hebben tot op heden meermaals laten zien goed te kunnen voetballen, maar vanavond was het verre van dat. Bovenal kwam dat door onnodige, persoonlijke fouten. We hebben veel getraind op standaardsituaties en als je dan op zo’n manier drie goals om je oren krijgt, dan is dat pijnlijk. Ik dacht dat we verder waren dan dat.”

Van de barre weersomstandigheden wilde Faber vanavond niets weten: “Daar hebben zij net zoveel last van als wij. Je moet op zulke momenten gewoon slimmer zijn en niet telkens dezelfde fouten maken, die dit soort standaardsituaties opleveren. Je weet dat elke vrije trap of corner op zo’n avond voor hachelijke situaties kan zorgen, dus moet je zorgen dat je daarbuiten blijft.”

Desalniettemin keek Faber alweer vooruit naar de komende week, waarin nog twee wedstrijd op de rol staan: “Aankomende dinsdagavond moeten we in Hardenberg deze kater wegspoelen om dit eerste halfjaar vervolgens volgende week zondag op een goede manier af te sluiten.”

Lees ook het wedstrijdverslag
Eredivisie Maandag 6 mei 2024 Van Donge & De Roo Stadion
Excelsior
20:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 58
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 46
8 Sparta R'dam 43
9 Go Ahead 42
10 Heerenveen 36