Algemeen

Fraaie doelpunten brengen N.E.C. langs Sparta Rotterdam

Fraaie doelpunten brengen N.E.C. langs Sparta Rotterdam

N.E.C. heeft zaterdagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd om de plaatsen voor play-offs om Europees voetbal. Op eigen veld werd Sparta Rotterdam met 2-0 verslagen dankzij fantastische afstandsschoten van Dirk Proper en Calvin Verdonk.

Nog voordat het eerste fluitsignaal klonk werd Lasse Schöne in het zonnetje gezet. De Deen speelde vorige week zijn 434ste wedstrijd in de Eredivisie en is daarmee de buitenlander met de meeste duels in de Nederlandse competitie. Een vuurwerkshow voorafgaand het duel bracht de sfeer er goed in bij het uitverkochte Goffertstadion.

Frivool N.E.C.

Het enthousiasme van het publiek sloeg over op het elftal van trainer Rogier Meijer. De Nijmeegse club creëerde al snel een handvol kansen. Een geweldige aanval over meerdere schijven vanaf eigen helft bracht Dirk Proper in stelling in het vijandelijke strafschopgebied, maar Sparta-doelman Nick Olij tikte het schot van de aanvoerder van N.E.C. uit de hoek.

Na ruim een half uur spelen had Olij geen antwoord op een nieuwe poging van de jarige middenvelder. Op zo’n twintig meter afstand van het doel bedacht Proper zich geen moment en joeg hij de bal strak in de kruising. Amper vier minuten later volgde Calvin Verdonk het goede voorbeeld van zijn aanvoerder: de centrale verdediger krulde een vrije trap in de bovenhoek.

Met een comfortabele 2-0 voorsprong op zak begon N.E.C. slap aan het tweede bedrijf. De Rotterdammers daarentegen kwamen sterk uit de kleedkamer en kregen al snel een paar goede mogelijkheden. Cillessen reageerde attent op een kopbal van Koki Saito en zag de vrijstaande Shunsuke Mito, één van de vier Japanners op het veld, de bal hoog over het doel schieten.

Comfortabele zege

De Nijmegenaren werden wakker en speelden het duel vervolgens vakkundig uit. Invallers Sylla Sow en Lars Olden Larsen kregen in het slot van de wedstrijd enkele kansen om de overwinning nog wat extra glans te geven, maar gescoord werd er echter niet meer. Grote smet op de avond was het geblesseerd uitvallen van aanvoerder Proper een kwartier voor tijd.

Maar het belangrijkste deze avond is de overwinning op concurrent Sparta Rotterdam. Daardoor blijft N.E.C. de nummer zeven van de Eredivisie. Dinsdagavond reizen de mannen van Meijer af naar Leeuwarden voor het treffen met SC Cambuur in de halve finale van de TOTO KNVB Beker.

Scoreverloop

32. Dirk Proper 1-0
36. Calvin Verdonk 2-0

Opstelling N.E.C: Cillessen; Van Rooij, Sandler (74. Nuytinck), Verdonk, Baas; Hoedemakers, Chery, Proper (74. Schöne); González (61. Hansen), Koki (73. Sow), Sano (86. Olden Larsen)

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36