Algemeen

N.E.C sluit eredivisiejaargang af met klinkende zege op Fortuna Sittard

N.E.C. is het weekend heerlijk gestart met een 4-1 zege op Fortuna Sittard. Magnus Mattsson was de gevierde man aan Nijmeegse zijde, met twee doelpunten en een assist. Tijjani Noslin en Mees Hoedemakers werden voortijdig naar de kant gestuurd met een directe rode kaart.

N.E.C. kreeg in de openingsfase de grootste mogelijkheden, maar echt gevaar werd er door beide ploegen niet gesticht. Na de rode kaart voor Fortuna-aanvaller Noslin was het nota bene de uitploeg die het gevaarlijkst werd. Alen Halilovic schoot vanaf een meter of 25 op de lat. Aan de andere kant deed Magnus Mattsson hetzelfde, maar dan net wat succesvoller. De clubtopscorer legde aan vanuit de tweede lijn en schoot de bal onberispelijk in de kruising. N.E.C. op voorsprong!

Creativiteit

Na de 1-0 koos Fortuna ervoor om de linies nog dichter op elkaar te houden. Met de creatievelingen Dirk Proper en Elayis Tavsan lukte dat een aantal keer bijna, maar het was uiteindelijk Koki Ogawa die op aangeven van Proper kort voor rust de voorsprong verdubbelde.

Rood

Zo goed als de eerste helft eindigde, zo slecht begon het tweede bedrijf voor N.E.C. Slechts twee minuten na rust ging Mees Hoedemakers hard door op het been van Inigo Córdoba en ook hij kreeg, na ingrijpen van de VAR, een rode kaart. Met tien tegen tien ontstonden er veel ruimtes en daar sprongen de bezoekers in eerste instantie beter mee om. Kaj Sierhuis verkleinde de marge twintig minuten voor tijd met een fraai schot.

N.E.C. reageerde adequaat en nog geen minuut later tilde Mattsson de marge weer naar twee. Opnieuw was de Deen trefzeker, ditmaal door een fraaie actie van Sontje Hansen tot doelpunt promoveren. Diezelfde Hansen tekende vijf minuten later voor het slotakkoord: een geblokt schot van Tavsan belandde voor de voeten van de buitenspeler, die de bal hard tegen de touwen schoot.

Genoeg reden tot een feestje voor het uitverkochte Goffertstadion, dat massaal meedeunde op ‘Dans je de hele nacht met mij’ van de Sjonnies. En daar hadden de supporters alle reden toe, want door de zege stijgt N.E.C. in ieder geval voor een dag naar plek 7. Daarmee zijn de Nijmegenaren binnen tien dagen vanaf plek 16 negen (!) plekken gestegen. Woensdag sluit N.E.C. 2023 helemaal af met de bekerwedstrijd tegen G.V.V.V. (20.00 uur).