Wedstrijdverslag

N.E.C. boekt tegen sc Heerenveen zevende thuiszege op rij

N.E.C. heeft zondag drie belangrijke punten gepakt in het onderonsje met concurrent sc Heerenveen. Na een slaapverwekkende eerste helft was N.E.C. na rust wel bij de les. Dankzij treffers van Koki Ogawa en Rober González eindigde het duel in 2-0. Daardoor stijgt de Nijmeegse club naar de zesde plek in de Eredivisie.

De wedstrijd tussen N.E.C. en sc Heerenveen leek op voorhand een boeiende partij te worden tussen twee clubs in vorm. De ploeg van trainer Kees van Wonderen, die als voetballer zijn debuut maakte bij N.E.C., verloor maar één van de laatste zes wedstrijden. De Nijmegenaren overlegden nog betere cijfers: zeven overwinningen in de laatste elf competitieduels met maar één nederlaag.

Opveren

Toch werden de aanwezige toeschouwers in het Goffertstadion bepaald niet verwend in de eerste helft. Het tactisch schouwspel speelde zich voornamelijk af op het midden van het veld. Een ongevaarlijke kopbal van Bram Nuytinck na een kwartier spelen leek lang het enige wapenfeit voor de theepauze, totdat het publiek ineens opveerde in blessuretijd.

Tjaronn Chery krulde een vrije trap op zo’n achttien meter van het doel naar de linkeronderhoek. Mickey van der Hart kon de bal niet klemmen, maar was vervolgens wel erg alert op de rebound van González. Zo zochten beide clubs de kleedkamers op zonder doelpunten na een bloedeloze eerste helft.

De Nijmeegse club gaf het speldenprikje net voor rust wél meteen een goed vervolg bij de start van de tweede helft. Ogawa kopte een hoekschop van Chery op de lat. N.E.C. raakte daarbij wel haar spelmaker kwijt: de 35-jarige Chery bleef geblesseerd op de grond zitten na de genomen cornerbal en verliet het veld voor Lasse Schöne.

Honderd seconden

Na 67 minuten werd het veldoverwicht van N.E.C. eindelijk uitgedrukt in de score. Eerst werd een kopbal van Ogawa nog van de lijn gehaald, maar uit de daaropvolgende hoekschop was het volgens hetzelfde recept wel raak. De Japanse spits kopte op aangeven van invaller Schöne zijn achtste seizoentreffer tegen de touwen. Zo'n honderd seconden later ontplofte het Goffertstadion opnieuw: González verdubbelde de voorsprong met een geplaatst schot na een voorzet van Mees Hoedemakers.

Zonder grote moeite speelde N.E.C. het duel vervolgens vakkundig uit. De twee doelpunten in kort tijdsbestek brengen de Nijmegenaren naar de zesde plaats in de Eredivisie, met maar één punt achterstand op nummer vijf Ajax. De zege is alweer de zevende (!) thuiszege op rij in alle competities. Zondag (14.30 uur) komt de ploeg van Rogier Meijer weer in actie: in Stadion Galgenwaard neemt N.E.C. het op tegen het twee plaatsen lager geklasseerde FC Utrecht.