Algemeen

N.E.C. en Go Ahead Eagles in evenwicht: 2-2

N.E.C. speelde zondagmiddag de strijd om plek 6 op bezoek bij Go Ahead Eagles. In Deventer was N.E.C. de best voetballende ploeg, maar knokte Go Ahead Eagles zich mede dankzij een arbitrale flater naar een punt: 2-2. Debutant Tjaronn Chery was direct van waarde voor zijn nieuwe club.

De Adelaarshorst staat de afgelopen jaren bekend als een nagenoeg onneembare vesting, maar daar hadden de Nijmegenaren met name in de eerste helft geen boodschap aan. De uitploeg bepaalde op een bijzonder matig veld het tempo van de wedstrijd. Al na tien minuten leek N.E.C. dan ook op voorsprong te komen, ware het niet dat oud-N.E.C.-speler Joris Kramer een op het oog zekere treffer voorkwam door de bal van de lijn te schieten.

Ongrijpbaar

Go Ahead Eagles dacht kort voor rust zelf op voorsprong te komen, maar Victor Edvardsen bleek buitenspel te staan. De arbitrage maakte zich daarmee niet bepaald populair bij het thuispubliek en kreeg alle hoon over zich heen toen het enkele minuten later een strafschop toekende aan N.E.C. Kodai Sano onderschepte een pass en werd in het zestienmetergebied onderuitgehaald door Enric Llansana. Magnus Mattsson, die het eerste bedrijf ongrijpbaar was voor de Deventenaren, faalde niet vanaf elf meter: 0-1.

Knokwedstrijd

Na rust gooiden de Eagles het over een andere boeg en kwam N.E.C. moeilijker aan voetballen toe. Echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet, al klopten ze met een schot van dichtbij van Edvardsen en een kopbal van Kramer wel steeds nadrukkelijker op de deur. Het offensief van de rood-gelen werd N.E.C. een kwartier voor tijd dan ook te machtig: Bas Kuipers zorgde voor de 1-1.

Strafschop

Met Tjaronn Chery binnen de gelederen trachtte Rogier Meijer het voetbal terug te brengen in zijn ploeg. Dat lukte niet direct, maar het was wel de debutant die N.E.C. in de 83 minuut weer op voorsprong schoot! Met een sprint vanaf eigen helft verraste hij Kramer en verschalkte hij doelman Jeffrey de Lange. Lang kon N.E.C. niet genieten van deze voorsprong, want met een bijzonder makkelijk gegeven strafschop schoot Edvardsen de Eagles weer langszij.

Na de gelijkmaker was het N.E.C. dat nog op jacht ging naar de winnende treffer, maar helaass zonder succes. Volgende week wacht Heracles Almelo voor N.E.C. in het Goffertstadion. De wedstrijd tegen de Heraclieden begint zaterdagavond om 21.00 uur.