Algemeen

N.E.C. geeft duidelijkheid omtrent aflopende contracten; optie Calvin Verdonk gelicht

N.E.C. geeft duidelijkheid omtrent aflopende contracten; optie Calvin Verdonk gelicht

Het contract van Calvin Verdonk bij N.E.C. loopt tenminste één jaar langer door. De Nijmeegse club heeft de eenzijdige optie in het contract van de verdediger gelicht, waardoor de geboren Dordtenaar tot de zomer van 2025 vastligt. Daarnaast ging technisch directeur Carlos Aalbers de afgelopen periode in gesprek met spelers en stafleden met een aflopend contract.

Eerder vandaag communiceerde de Nijmeegse club al dat de koopopties in de (huur)contracten van Koki Ogawa en Brayann Pereira zijn gelicht. Beide spelers liggen daardoor tot de zomer van 2027 vast.

N.E.C. heeft eveneens een koopoptie voor Rober González. In tegenstelling tot de overeenkomsten met Koki en Pereira hoeft deze optie niet vóór 1 april te worden gelicht, maar pas aan het einde van het seizoen. N.E.C. maakt gebruik van die tijd.

Voor Sylla Sow geldt eenzelfde constructie. De 27-jarige spits tekende in januari een contract voor een half seizoen in Nijmegen, waarbij N.E.C. een optie voor een extra seizoen bedong. Deze optie kan eveneens tot het einde van het seizoen worden gelicht.

De huurperiodes van Youri Baas, Tjaronn Chery, Yvandro Borges en Mathias Ross lopen na dit seizoen af. Zij keren in principe terug naar hun eigen werkgever.

Lasse Schöne heeft een aflopend contract. N.E.C. en haar aanvoerder hebben een gesprek gevoerd en gaan later in het seizoen met elkaar om tafel om een eventueel vervolg van de actieve voetbalcarrière van de Deen te bespreken.

N.E.C. heeft besloten het aflopende contract van Guus Gertsen niet te verlengen. De spelers is reeds op de hoogte gebracht van deze beslissing. Middenvelder Nils Rossen heeft eenzelfde (voorlopige) boodschap ontvangen, maar N.E.C. houdt de optie open om bij een positieve ontwikkeling gedurende de komende maanden nog met Rossen in gesprek te gaan.

De situatie met Bas Dost is anders. De club is in contact met speler en management, maar de nadruk ligt daarbij op de gezondheid van Dost.

Tot slot heeft Aalbers een eerste onderhoud gevoerd met trainer Rogier Meijer, evenals alle andere stafleden met een aflopend contract. Alle partijen gebruiken de interlandbreak om de inhoud van deze gesprekken te laten bezinken, waarna zij binnen afzienbare tijd weer om tafel gaan.

Zie hieronder het interview met technisch directeur Carlos Aalbers!

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36