Algemeen

Perspraat #NECPEC: “Genoeg kansen op de winnende gehad”

Perspraat #NECPEC: “Genoeg kansen op de winnende gehad”

N.E.C. is er zondagavond niet in geslaagd om PEC Zwolle te verslaan. Twee doelpunten van Koki Ogawa in een kort tijdsbestek waren niet genoeg voor een thuiszege. Na afloop blikten Rogier Meijer en Calvin Verdonk terug op speelronde 30 van de Eredivisie.

“We komen goed uit de kleedkamer voor de tweede helft, maar na de 2-1 lopen we te ver naar achteren. We wilden vandaag winnen in eigen huis. Daar hebben we ook genoeg kansen voor gehad”, aldus Verdonk tegenover N.E.C. TV.

Trainer Meijer is het eens met zijn verdediger: “We hadden goede kansen op de winnende, maar gaven het eigenlijk in de fase daarvoor weg. We hadden geen grip meer op het spel van PEC Zwolle en dan valt de gelijkmaker uit een standaardsituatie. Nu een dag rust en dan gaat de blik op Feyenoord.”

Verdonk staat te popelen om het in de bekerfinale op te nemen tegen zijn oude club. “Er komt een hele mooie week aan. Ik heb de bekerfinale als speler nog nooit meegemaakt. Tuurlijk is het voor mij dan ook nog eens extra speciaal dat het tegen Feyenoord is.”

Bekijk Perspraat N.E.C. - PEC Zwolle hieronder.

Eredivisie Maandag 6 mei 2024 Van Donge & De Roo Stadion
Excelsior
20:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 58
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 46
8 Sparta R'dam 43
9 Go Ahead 42
10 Heerenveen 36