Algemeen

Winnen is belangrijker dan meedoen | Op neur de Kuip #3

Winnen is belangrijker dan meedoen | Op neur de Kuip #3

Richting de bekerfinale lanceert N.E.C. TV een mini-serie. Samen met hoofdrolspelers blikken we terug op eerdere bekerfinales én kijken we vooruit: wat gaat die eerste bekerfinale in 24 jaar de Nijmeegse driekleur brengen?

N.E.C. speelde in haar lange historie al vier bekerfinales. Het is de club die de meeste finales ooit heeft gespeeld zonder er een als winnaar af te sluiten. Zondag krijgen de Nijmegenaren tegen Feyenoord de kans om daar verandering in te brengen. Technisch directeur Carlos Aalbers en assistent-trainer Ron de Groot weten als geen ander hoe het is om een finale te spelen.

Zij hebben richting de bekerfinale van zondag aanstaande maar een boodschap. “Je moet erheen gaan om te winnen”, zeggen zij eensgezind. In 1994 speelden zij al samen tegen Feyenoord. De Rotterdammers wonnen destijds met 2-1. Aalbers speelde mee, De Groot was assistent-trainer. “We waren toen een eerste divisieclub en het was al een hele prestatie dat we de finale behaalden. We kwamen vroeg achter en kregen daarna een goede kans via Kees van Wonderen. Helaas maakte Feyenoord ook nog 2-0, waardoor ons doelpunt kort voor tijd niet genoeg bleek.”

Eredivisie Maandag 6 mei 2024 Van Donge & De Roo Stadion
Excelsior
20:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 58
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 46
8 Sparta R'dam 43
9 Go Ahead 42
10 Heerenveen 36