N.E.C. na wervelende start voorbij Al-Taawoun

N.E.C. heeft vanavond met 3-1 afgerekend met Al-Taawoun. De Nijmegenaren kwamen via Magnus Mattsson en Dirk Proper razendsnel op een 2-0 voorsprong, waarna de bezoekers nog voor rust terugkwamen tot 2-1. Na de onderbreking bepaalde Daan Maas de eindstand op 3-1.

Al binnen vijftien minuten had de ploeg van trainer Rogier Meijer een 2-0 voorsprong op het scorebord staan. Na een goed uitgespeelde aanval, en mooie combinatie tussen Lars Olden Larsen en Calvin Verdonk, was Mattsson het eindstation met een schot dat via de onderkant van de lat doel trof. Enkele minuten later was Proper de gevierde man door een poging van afstand via een Saoedisch been binnen te werken: 2-0.

Ondanks dat N.E.C. aanvallend bleef spelen, lukte het niet meer treffers te produceren. Aan de andere kant was het voor Al-Taawoun tussentijds wel raak. Een misverstand in de defensie leidde het eerste Nijmeegse tegendoelpunt van deze voorbereiding in. De geboden mogelijkheid was aan Leandre Tawamba wel besteed, want de spits schoot hard raak.

In de tweede helft werd de marge alweer snel teruggebracht tot twee. Na een hoekschop kopte Rober González de bal richting doel, waarna Daan Maas eerder bij de bal kwam dan de doelman en rustig binnen tikte: 3-1.

N.E.C. 3-1 Al-Taawoun

10. Magnus Mattsson 1-0
15. Dirk Proper 2-0
36. Leandre Tawamba 2-1
49. Daan Maas 3-1