N.E.C. opent seizoen met verlies

Het seizoen van N.E.C. werd geopend met een thuiswedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. Het werd een doelpuntenfestijn, alleen in het nadeel van de thuisploeg. Na tot tweemaal toe op voorsprong te zijn gekomen, schoten de Rotterdammers diep in blessuretijd de winnende treffer binnen: 3-4.

De openingswedstrijd van het seizoen voor N.E.C. ging van start. Beide ploegen kwamen niet snel uit de startblokken en dus duurde het even voor een eerste grote kans zich voordeed. De Nijmegenaren waren de eerste die een schot op doel losten. Hansen kwam naar binnen vanaf de linker flank en speelde de bal af op Olden Larsen, die vervolgens stuitte op doelman Van Gassel.

Na twaalf minuten was het aan Rotterdamse zijde raak. Driouech speelde Youri Baas uit en gaf de bal hard en laag voor op Nikolas Agrafiotis, die de bal hard binnenliep. N.E.C. moest aandringen en deed dat met succes. In de 36e minuut gaf Bart van Rooij een prachtige voorzet die door linksback Baas werd binnengekopt: 1-1. De spelers leken met een gelijkspel thee te gaan drinken, maar toen was daar vlak voor tijd een goal voor het team van trainer Rogier Meijer. Magnus Mattsson gaf, na een goede actie, de bal aan Sontje Hansen. Hij schoof de bal vervolgens keurig in de linker hoek. Daarmee zorgde de debutant in de 44e minuut voor de voorsprong en ging N.E.C. met een goed gevoel de rust in.

De tweede helft was slechts 53 minuten bezig en Excelsior kwam op gelijke hoogte. Casper Widell kopte de bal rechtstreeks vanuit een corner raak. Vrijwel direct na de goal moest Hansen het veld geblesseerd verlaten.

Ondanks de tegengoal kwam de club uit Nijmegen weer op voorsprong, want N.E.C. was eveneens uit een corner trefzeker. Lasse Schöne trapte de bal voor het doel, waarna spits Koki Ogawa raak kopte. In het verdere vervolg werd Excelsior nog gevaarlijk, maar Jasper Cillessen wist de bal een aantal keer knap uit het doel te houden. Toch kwamen de Rotterdammers weer terug in de wedstrijd door een goed uitgespeelde goal van invaller Omorowa. De gelijkmaker van Excelsior bleek een grote dreun te zijn voor de Nijmegenaren, want de ploeg kwam er amper nog aan te pas. Tot overmaat van ramp kwam Excelsior diep in blessuretijd ook nog op voorsprong. Na een lange bal van Cillessen counterden de Rotterdammers en schoot invaller Uddunäs de bal hard langs de Nijmeegse doelman: 3-4.