N.E.C. rekent eenvoudig af met DIO'30

N.E.C. is de voorbereiding uitstekend gestart met een 0-15 overwinning op bezoek bij DIO'30. Op sportpark De Gelenberg nam de ploeg van trainer Rogier Meijer de teugels vanaf het eerste fluitsignaal in handen en liet de amateurs uit Druten geen enkel moment in de illusie dat er een stunt mogelijk was.

De score werd al vroeg in de wedstrijd geopend door Sontje Hansen. Met een bekeken schuiver zette hij de doelman op het verkeerde been en scoorde. Het doelpunt bleek het startschot van een doelpuntrijke avond. Nog voor de rust wisten Magnus Mattsson, Mees Hoedemakers en Koki Ogawa hun naam op het scoreformulier te zetten.

Hattricks

Na rust volgden de Nijmeegse treffers zich in rap tempo op. Mattsson tekende voor de 0-5 en Ogawa scoorde de 0-6, alvorens Hoedemakers in minuut 65 en 69 zijn tweede en derde doelpunt van de avond maakte. De van SC Cambuur overgekomen middenvelder was niet de enige speler die vanavond een hattrick op zijn naam schreef. Na de 0-9 van Youri Baas maakte Pedro Marques namelijk de 0-10 en 0-11. Zijn collega-spits Ogawa volmaakte zijn hattrick door de 0-12 voor zijn rekening te nemen, waarna Marques met de 0-13 en 0-14 de meest scorende speler van het veld werd met vier treffers. In de slotminuut kregen de Nijmegenaren nog een penalty na een overtreding op Ogawa. De bal werd toevertrouwd aan Mattsson en de Deen bepaalde de eindstand (met zijn derde treffer) op 0-15.

DIO'30 0 - 15 N.E.C.