Oefenduel Zaterdag 22 juli 2023, 14:00 Sportpark De Kamp, Weurt
4 0
Altrincham FC
N.E.C. kent geen problemen met Altrincham FC

N.E.C. heeft vanmiddag een eenvoudige overwinning geboekt op Altrincham FC. De Nijmegenaren wonnen op sportpark De Kamp met 4-0. Dirk Proper, Magnus Mattsson en Pedro Marques waren trefzeker. Tussentijds schoten de Engelsen eenmaal in eigen doel.

N.E.C. nam vanaf het eerste fluitsignaal de touwtjes stevig in handen en was heer en meester. Na een zestal minuten was Bart van Rooij dicht bij de openingstreffer voor de Nijmegenaren, maar zijn poging ging rakelings over het aluminium. Toch stond de brilstand niet lang op het scorebord. Al na dertien minuten was Dirk Proper de gevierde man. Een scherp genomen hoekschop werd knap over de Engelse goalie gekopt en tot doelpunt gepromoveerd: 1-0. Een kleine tien minuten later verdubbelde N.E.C. de voorsprong. Een harde voorzet van linksback Youri Baas werd door Altrincham-middenvelder Lewis Baines met eenzelfde snelheid in de bovenhoek geschoten.

Na de onderbreking liep de ploeg van trainer Rogier Meijer verder uit. In de zeventigste minuut was Magnus Mattsson het eindstation van een goedlopende Nijmeegse aanval. Hij schoof, na collegiaal afleggen van Pedro Marques, simpel binnen in het lege doel. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor de Portugese Marques. De spits draaide knap weg bij zijn directe tegenstander en schoot vervolgens hard via de onderkant van de lat raak: 4-0.

Met de overwinning op Altrincham FC blijft de ploeg van trainer Rogier Meijer ongeslagen in de voorbereiding. Eerder werd er al gewonnen van DIO’30 (0-15) en RKC Waalwijk (0-1).

N.E.C. 4-0 Altrincham FC

13. Dirk Proper 1-0
23. Eigen goal 2-0
70. Magnus Mattsson 3-0
82. Pedro Marques 4-0