Oefenduel Vrijdag 4 augustus 2023, 18:00 Goffertstadion
3 1
Venezia FC
N.E.C. sluit oefencampagne af met overwinning op Venezia FC

N.E.C. heeft vanavond met 3-1 afgerekend met Venezia FC. De Nijmegenaren kwamen in de eerste helft op voorsprong door een treffer van Koki Ogawa. Na rust zorgde Magnus Mattsson met twee treffers voor de overige Nijmeegse doelpunten.

De laatste weken loopt de ziekenboeg beetje bij beetje leeg binnen de N.E.C.-selectie en kort voorafgaand aan de aftrap werd verdediger Brayann Pereira gepresenteerd als nieuwste aanwinst. Hij sluit maandag aan bij de selectie. Enkel Philippe Sandler en Kas de Wit ontbraken vanavond in de wedstrijdselectie.

Na een stroef begin kreeg Sontje Hansen de handen van de bijna 3.500 aanwezige N.E.C.-supporters als eerst op elkaar. De aanvaller scoorde fenomenaal met een fraaie omhaal, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel en gooide zodoende roet in het eten. Enkele minuten later was het alsnog raak toen Koki Ogawa met het hoofd een afgemeten voorzet tot doelpunt promoveerde.

Na de onderbreking was het opnieuw snel raak voor N.E.C. Een goede aanval belandde via Youri Baas bij Magnus Mattsson, die het doel vond. De Nijmegenaren konden niet lang genieten van de dubbele marge, want Francis Tessman bracht de stand met een harde afstandsknal alweer snel terug tot 2-1. De ploeg van trainer Rogier Meijer liet zich niet van de wijs brengen door het tegendoelpunt, wat na iets meer dan een uur voetballen resulteerde in een fraaie 3-1 van Mattsson. De Nijmegenaren hielden na de 3-1 het veldoverwicht, maar gescoord werd er niet meer. Zodoende werd de oefencampagne na een nieuwe overwinning ongeslagen afgesloten.

N.E.C. 3-1 Venezia FC

26. Koki Ogawa 1-0
51. Magnus Mattsson 2-0
56. Francis Tessman 2-1
64. Magnus Mattsson 3-1